miercuri, 23 martie 2011

Germania va recunoaste diplomele straine...

Noua lege are ca obiectiv atragerea forţei de muncă specializate şi deschiderea accesului la piaţa muncii pentru aproximativ 300.000 de imigranţi care au absolvit instituţii de învăţământ superior şi care se află deja în ţară. Cabinetul urmează să aprobe legea miercuri, după ce va fi votată de parlament, potrivit agerpres.ro.
Camera germană de Industrie şi Comerţ estimează că Germania are nevoie de 400.000 de ingineri, muncitori calificaţi şi meşteşugari. În domeniul medical, este nevoie de 12. 000 de doctori şi 3. 000 de medici generalişti.
Din aprobarea acestei legi rezulta cat se poate de clar faptul ca Germania a iesit din criza si ca are nevoie de forta de munca a carei calificare sa fie recunoscuta.
Ca de obicei, dintr-o asemenea poveste, cele care pierd sunt tarile cu o economie slab dezvoltata.Cu siguranta ca multi dintre romanii cu diploma vor cauta sa profite de aceasta lege si vor parasi Romania.Iar vina pentru acest lucru o poarta in primul rand actualul guvern...Imi amintesc ca atunci cand guverna PNL-ul se spunea ca "economia duduie"...Alte vremuri...alt prim-ministru...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu