vineri, 25 martie 2011

Greva profesorilor suceveni continua...

Peste 200 de profesori au protestat ieri in fata Prefecturii Suceava hotarand continuarea grevei. Luni, doua autocare cu profesori se vor deplasa la Bucuresti unde vor continua protestele si negocierile. Profesorii sunrt nemultumiti de atitudinea liderilor de sindicat si au cerut demisia acestora.
In ciuda faptului ca dascalilor li s-a cerut anularea actiunii de protest de catre liderii de sindicat acestia au venit inarmati cu benere, fluiere si portavoce, exprimandu-si indignarea fata de neachitarea salariilor aferente lunii februarie.
Pe toata durata manifestarilor, profesorii au fost sustinuti de catre secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant - FSLI, Liviu Pop care a invinuit exclusiv Ministerul Educatiei condus de Daniel Funeriu pentru intreaga situatie creata in judet, ministrul refuzand comunicarea pe marginea acestui subiect. "Ministerul a observat abia duminica seara ca la Suceava intr-adevar exista o problema legata de salariile profesorilor si de atunci se cauta orice solutie de strangulare a legii 221, cea care a prevazut marirea salariilor profesorilor cu 33%" a declarat Liviu Pop.
O delegatie formata din 5 profesori a discutat in particular cu prefectul Sucevei, Sorin Popescu acesta prezentandu-le dascalilor toate demersurile ce au fost intreprinse pana in prezent de dumnealui in vederea remedierii acestei neplacute situatii. Prefectura Suceava a inaintat o serie de documente atat Ministerului de Finante cat si Ministerului Educatiei prin care se cerea identificarea unei solutii pentru a se acoperi deficitul financiar al fondurilor salariale din invatamant.
Profesorii prezenti au fost sustinuti si de parintii elevilor, acestia urmand sa se intalneasca, sambata, in jurul orei 10, la Scoala Generala Nr. 3 pentru a depune un memoriu prin care sa se stabileasca cine isi asuma responsabilitatea pentru orele pierdute de elevi.
Se stie faptul ca profesorii din zeci de unitati scolare din judetul Suceava sunt in greva generala de saptamana trecuta din cauza ca profesorii nu si-au primit salariile aferente lunii februarie.
Surprinde atitudinea liderilor de sindicat, cei care, pentru o problema de o asemenea gravitate trebuiau sa aiba o cu totul alta reactie.
Imi amintesc acum de greva celor de la Buzau din anii trecuti…Greva aceea, a fost spontana si a durat aproape o luna de zile…Pana cand liderii de sindicat au venit de la Bucuresti si au hotarat ca este mai bine sa o opreasca…Fara ca profesorii respectivi sa obtina ceva…Aviz profesorilor suceveni…


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu