marți, 1 martie 2011

"Regina" coruptiei din vamile romanesti...

Un cunoscut post de televiziune a lansat intrebarea "Cine este regina?"...
Aceasta intrebare se referea la coruptia din vamile romanesti.Raspunsurile au fost variate, asa ca mi-am permis si eu sa raspund la aceasta intrebare...
Cine este Regina nu este foarte greu de spus.Regina este PDL-ul, pentru ca cei mai multi bani s-au dus probabil in "finantarea" acestui partid.
Celelalte figuri de pe tabla de sah au fost reprezentate ori de vamesii obisnuiti (pionii), ori de piesele mai importante, ture, nebuni si cai.
Turele probabil ca sunt sefii vamilor, cei care au cotizat mai departe dar si-au oprit si ei "partea leului", iar caii sunt personaje gen Sorin Blejnar care nu s-au expus si care probabil ca au intermediat aceste "tranzactii".
Aceste personaje au reusit sa "sara" precum caii de la sah si probabil ca vor scapa cu fata curata pana la urma.
A se vedea aici declaratia lui Blejnar, acesta spunand că nu intenţionează să se retragă din funcţie "sub nicio formă" din moment ce a contribuit la combaterea corupţiei.
Ati citit bine...a contribuit la combaterea coruptiei...Interesant, nu?
Fac pariu ca si ancheta guvernului inceputa ieri la ANAF nu va gasi nici un fel de vinovat.Chiar asa? Cum sa gasesti vinovat pe cineva care a "nins" bani pentru partid?
O sa ma intrebati cine sunt nebunii...Ei bine, nebunii nu sunt doar doi la numar, asa cum sunt ei pe tabla de sah.
Probabil ca nebunii suntem noi, cetatenii cinstiti, care toleram aceasta politica " de imbogatire si de bataie de joc" a celor care sunt acum la putere. Suntem "nebuni" pentru ca acceptam fara sa ne impotrivim toate aceste umilinte, pentru ca le acceptam asa cum o faceam pe vremea lui Nicolae Ceausescu.Doar ca atunci poate ca aveam scuza regimului opresiv...Acum insa nu avem nici cea mai mica scuza.Vedeti ca, cu fiecare zi care trece, toate popoarele se "debaraseaza" de dictatori...Au fost Tunisia, Egipt, Libia si toate celelalte...Or sa urmeze probabil Coreea de Nord, China si Cuba...Si, usor, usor, va mai ramane doar tara "nebunilor" fara reactie...O tara in care Regele se bucura inca de liniste...Pentru ca daca nu v-ati dat seama pana acum cine era Regina, cu siguranta ca ati stiut ca Traian Basescu este Regele in toata aceasta poveste...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

4 comentarii:

  1. Dom' Bebe, scoate dom'le sectiunea de comentarii daca tot nu permiti decat mesaje laudative. Adevaratii liberali se lasa chiar si injurati pe blogurile lor si, oricum, nu sterg mesajele critice, ci dau raspunsuri argumentate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Anonimus...admir "barbatia" Dvs de a sta inca ascuns sub fusta mamei.As vrea sa va spun ca una sunt criticile argumentate si altceva inseamna comentarii gen "piata".In final as vrea sa imi exprim satisfactia ca si cei de la PDL citesc acest blog...Lectura placuta in continuare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dom' Bebe, daca semnez cu un pseudonim e bine ? Ma gandesc ca as putea semna si cu numele real dar, credeti-ma, e un nume care sigur nu spune nimic. De ce credeti ca sunt de la PDL ? Doar pentru ca nu-l injur pe "dictator" ? Pot sa va spun ca sunt liberal, am votat intotdeauna cu PNL-ul, dar acum nu ma regasesc nici in PNL, nici in PDL. Si, foarte probabil, nu voi mai merge la vot.
    Cu PNL nu voi vota pentru ca :
    1) s-a aliat cu securistii (PC-Voiculescu) si cu neocomunistii (PSD);
    2) singurul scop si singurul program al aliantei in care ati intrat este "Jos Basescu";
    3) sub conducerea lui Crin, PNL s-a indepartat mult de ceea ce inseamna liberalism.
    Cat despre dvs., nu va suparati, l-as parafraza pe Cioroianu : sunteti PNL-ist, dar nu liberal. Asa cum v-am mai spus, un liberal autentic n-ar instiga la inlaturarea prin violenta a puterii democratic alese si n-ar pune pumnul in gura (aka n-ar sterge mesajele) celor de alta parere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut raspunsul lui Sfinx,nu va suparati domnule Bebe.Ceea ce ma deranjeaza la Uniune este faptul ca toata ziua buna ziua "Jos Basescu".Ce vor face ei, niciun cuvintel.Si dvs acelasi slogan banalizat si banalizant "Jos Basescu".Un liberal adevarat nici nu l-ar baga in seama pe Basescu.Iar faptul ca cineva vede si obiectiv nu inseamna ca e pdl-ist...
    Tot obiectiv vorbind cred ca pdl-ul va castiga si alegerile din 2012 tocmai cu greseli de felul acesta si altele, ale opozitiei.

    RăspundețiȘtergere