joi, 31 martie 2011

Guvernul cauta solutii pentru profesorii grevisti...

Guvernul ar urma sa se intalneasca joi seara in sedinta speciala, pentru a lua o hotarare in privinta remunerarii profesorilor din Suceava si Botosani, care nu si-au primit salariile pe februarie, si care se afla in greva.
"La acest moment este programata o sedinta de guvern, pentru a se discuta situatia profesorilor", au spus sursele pentru Mediafax.
Potrivit acestora, Guvernul ar urma sa analizeze si situatia sistemului de sanatate.
Profesorii din zeci de scoli din judetele Suceava si Botosani sunt in cea de a treia saptamana de greva generala si au protestat in fata Ministerului Educatiei, din cauza ca nu si-au primit salariile pe luna februarie.
Sute de profesori au protestat si miercuri in fata Palatului Administrativ din Suceava, nemultumiti ca nu a fost solutionata problema salarizarii si sustinand continuarea grevei generale, in timp ce presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut comandament judetean care sa rezolve problema.
In judetul Botosani, protestul cadrelor didactice a fost continuat miercuri in patru unitati de invatamant, in conditiile in care cadrele didactice au anuntat ca vor incheia greva abia dupa ce vor primi salariile.
Asadar, dupa atatea zile de proteste, guvernul s-a hotarat sa ia masuri in privinta profesorilor grevisti.Doar ca, in situatia celor de la Suceava si Botosani sunt toti profesorii din Romania.Pentru ca instantele de judecata ne-au dat tuturor dreptate si va trebui ca, mai devreme sau mai tarziu, sa ne primim aceste drepturi salariale.
Ramane de vazut care va fi solutia guvernului in aceasta problema doar ca este aberant faptul ca acelasi profesor din Romania sa fie platit diferit intr-un judet fata de un alt judet.
Cat despre sanatate, acolo problemele sunt si mai grave...Dar despre ce se intampla in sanatate vom vedea in zilele urmatoare...De maine guvernul a decis sa comaseze spitalele...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu