marți, 15 martie 2011

Pentru ca l-au favorizat pe Ionuţ Căşuneanu, 17 profesori bacauani sunt acuzati de fals intelectual...

O sesizare anonimă făcută în anul 2007 a stârnit o anchetă printre dascălii Colegiul Economic “Ion Ghica” din Bacău, acolo unde, în 2006, Ionuţ Căşuneanu (25 de ani), fiul lui Costel Căşuneanu, “Regele asfaltului”, absolvise clasa a XII-a. Ovidiu Relu Cojocaru, directorul de atunci al instituţiei, şi 16 profesori au fost audiaţi pentru că au falsificat foaia matricolă a lui Ionuţ Căşuneanu şi l-au promovat, deşi acesta nu a venit deloc la şcoală. Profesorii au omis să-i treacă absenţe şi i-au pus note atunci când juniorul lipsea din ţară. Cei 17 au fost trimişi în judecată, zilele trecute, pentru fals intelectual.
În 2006, Ionuţ se pregătea să termine cursurile unui liceu din Germania, dar a cerut Ministerului Educaţiei echivalarea studiilor şi înscrierea în semestrul al ll-lea la colegiul din Bacău.Singurul examen de diferenţă care l-a dat a fost la limba şi literatura română, ministerul stabilind atunci data examenului pe 7 aprilie 2006. Ionuţ Căşuneanu lipsea însă din ţară. A dat testul fără probleme peste patru zile şi l-a trecut cu notă mare. Tot atunci, colegii lui de clasă aflau cu stupoare că aveau un coleg nou, trecut în catalog pe o filă separată, care însă nu se prezentase vreodată la ore. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ovidiu Relu Cojocaru, acuzat de instigare la fals, ar fi vinovat de toate acestea. În declaraţiile date la audieri, toţi profesorii învinuiţi au spus că, sub presiunea lui Cojocaru, au omis să-i treacă absenţe lui Căşuneanu în perioada februarie - aprilie 2006 şi i-au pus note în catalog, pentru că tatăl elevului finanţa colegiul, ba chiar asfaltase curtea liceului.
Primul termen al procesului în care sunt judecate cele 17 cadre didactice a avut loc ieri. „Au fost audiaţi inculpaţii şi se continuă cercetarea judecătorească. Următorul termen va fi la 18 aprilie, când vor fi audiaţi martorii din dosar", a declarat Laurenţiu Păduraru, preşedintele Judecătoriei Bacău. În cazul în care aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, dascălii riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi cinci ani.
Acestea sunt faptele...Pentru o "bezadea", rasfatatul lui taticu', 17 profesori risca sa isi piarda postul.Cu siguranta ca vinovatul principla este directorul liceului, doar ca pana la a "condamna" 17 profesori este cale lunga
Se dovedeste inca odata faptul ca pentru "copiii de bani gata" regulile din societate nu functioneaza asa cum ar trebui sa o faca.
Intrebarea logica care se pune este de ce nu raspunde penal si micul Casuneanu pentru ce s-a intamplat la liceul din Bacau.Or fi profesorii vinovati de fals intelectual dar si familia Casuneanu isi are partea ei de vina in aceasta poveste...
Cel putin pentru instigare la fals intelectual...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu