sâmbătă, 5 martie 2011

"Romania nu iese din criza" versus "În luna aprilie România are toate şansele să iasă din recesiune"

Guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu a anunțat că România nu iese încă din criză, contrazicând astfel declaraţiile guvernanţilor. Iar părerea lui Isărescu este împărtăşită şi de ambasadorul Franţei la Bucureşti conform postului de televiziune Antena3.
Potrivit sursei citate, guvernatorul BNR nu crede că ieşirea din criză este atât de aproape, precum crede premierul Emil Boc. Părerea este împărtăşită şi de ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, care consideră că economia României este în faza de depresie.

Acum doua saptamani, premierul Boc declara...
"În luna aprilie, adică după primul trimestru, România are toate şansele să iasă din recesiune. Pentru că dacă în trimestrul 1 în 2011 vom avea o creşte în raport cu trimestrul anterior, România îese oficial din criză", a spus Emil Boc.
Ca un ecou, ieşirea din criză era anunţată şi în 2009 de premier, pentru anul 2010. În realitate, economia României a scăzut anul trecut cu 1,2%. "Am depăşit nivelul critic al crizei şi pregătim relansarea economică din 2010 prin faptul că avem deja încasări în noiembrie 2009 mai mari decât în 2008. Avem dovada că, prin politicile promovate, am reuşit să oprim declinul", spunea la acea vreme Emil Boc.
Iar preşedintele Traian Băsescu i-a ţinut isonul. "Va fi un an în care vom scăpa de criză, va fi un an în care optimismul va fi cel care ne va anima să depăşim momentul pe care l-am trăit în anul 2009", declara Traian Băsescu.
Oficial, o ţară iese din criză după ce a înregistrat creştere economică pozitivă două trimestre consecutiv.

Pe cine sa credem? Pe Isarescu sau pe Boc?
Eu unul il cred pe Isarescu...Spusele lui Boc par doar o pacaleala de 1 aprilie...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu