miercuri, 30 martie 2011

Votul prin corespondenta dorit de PDL nu a trecut de Comisia Juridica din Senat...

Senatorii juriști au respins ieri proiectul de lege al PDL privind introducerea votului prin corespondență pentru românii din străinătate, opoziția acuzând puterea că vrea să fure alegerile.
”Actuala putere, în disperarea că va pierde alegerile în ţară, vrea să creeze un mecanism prin care să fure alegerile în străinătate, că a văzut că a mers la alegerea preşedintelui. Dacă la Paris au putut vota în 12 secunde, de ce nu ar vota în două secunde la New York?”, a susținut senatorul PNL Ioan Ghișe.
De asemenea, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a susținut că înmânarea, potrivit legii, a două buletine de vot cetăţenilor români aflaţi în străinătate lasă deschisă posibilitatea votului dublu, unul prin corespondenţă, întrucât verificarea listelor de vot se face tardiv.
Inițiativa, care a primit doar votul PDL-iștilor Iulian Urban și Mircea Andrei, prevede ca românii din străinătate înscriși în listele electorale și care și-au manifestat dorința de vota prin corespondență vor primi primi un plic cu buletinul de vot, atestatul pentru exercitarea prin corepondenţă a dreptului de vot şi un autocolant cu menţiunea „votat”, care va fi aplicat pe buletinul de vot.
Alegătorul va mai primi un plic interior în care va fi introdus buletinul de vot, un autocolant care va fi aplicat pe acest plic şi un plic exterior pentru returnarea corespondenţei la misiunea diplomatică.
Asadar, votul prin corespondenta nu a trecut de comisie...Sunt curios cum vor "forta" cei de la PDL promovarea acestei legi.O lege care pentru ei inseamna "a fi sau a nu fi" in viitorul Parlament al Romaniei...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu