duminică, 15 iulie 2012

Azi încep înscrierile pentru sesiunea a doua a examenului de bacalaureat

Candidaţii care au fost respinşi în sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat sau cei care nu au reuşit să participe la prima sesiune, au posiblitatea să susţină examenul de maturitate în perioada august-septembrie.

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat de anul acesta încep astăzi, 16 iulie şi se încheie vineri, 20 iulie.

Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului probele se vor susţine astfel:

În zilele de 20-21 august se va susţine proba A – de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Între 20-22 august va avea loc proba B – de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Între 21-22 august, de asemenea, se vor evalua competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Evaluarea competeneţelor se va încheia cu proba D – competenţele digitale care se va desfăşura în zilele de 23-24 august.

Probele scrise vor debuta cu examenul la limba şi literatura română – proba E)a) pe data de 27 august. Aceasta va fi urmată de proba E)b) la limba şi literatura maternă în data de 28 august.

Proba obligatorie a profilului – E)c) se va desfăşura pe 29 august, iar proba la alegere a profilului şi a specializării – E)d) pe 31 august.

Primele rezultate se vor afişa pe 2 septembrie până la ora 16:00, iar în intervalul orar 16:00-20:00 se vor depune contestaţiile.

Rezultatele finale se vor afişa pe data de 5 septembrie.

Ne dorim ca cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat să ridice procentul de promovabilitate şi să aducă bucuria reuşitei tuturor candidaţilor!

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu