sâmbătă, 21 iulie 2012

Şcoala românească NU generează „numai TÂMPIŢI”, ci şi OLIMPICI

La ediţia a XIII-a a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada desfăşurată în perioada 12-20 iulie 2012 în Yakutsk (Republica Saka, Federaţia Rusă) elevii români au adus acasă 11 medalii şi 2 premii speciale. Dintre acestea 4 de aur, 6 de argint şi 1 de bronz la toate ce patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.

La prezenta ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi România.

Premiile au fost acordate astfel:

Chimie: 2 medalii de argint obţinute de Maria Adnana Leizeriuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş" din Suceava), Cristian David Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi) şi o medalie de bronz - Marius Constantin Stoian (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu" din Bacău).

Matematică: o medalie de aur şi premiul special pentru cea mai bună soluţie de rezolvare a unei probleme - Florina Toma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi două medalii de argint - Andreea Măgălie (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Ştefan Gramatovici (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti).

Fizică: o medalie de aur - Ioan Ignat (clasa a IX-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa) şi o medalie de argint - Alex Mihai Kis (clasa a XI-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti). La această disciplină a concurat şi Andrei Ioan Bleahu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil" din Oneşti, judeţul Bacău).

Informatică: două medalii de aur - Mihai-Dan Gheorghe (clasa a IX-a) şi Daniel Posdărăscu (clasa a X-a, ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi o medalie de argint - Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa).

Felicitări elevilor olimpici români şi, desigur, dascălilor lor!!!

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu