luni, 9 iulie 2012

Bacalaureat 2012: rezultatele sunt mai slabe decât anul trecut...

Ieri, 8 iulie, s-au afişat primele rezultate ale examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii. Mulţi dintre elevi au strigat de bucuria reuşitei, dar şi mai mulţi şi-au plâns cu lacrimi amare eşecul.

Din sondajele preliminare se pare că rata de promovabilitate de anul acesta este mai mică decât cea de anul trecut. Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, este de părere că s-au repetat rezultatele dezastruase de anul trecut din cauza faptului că nu s-au abordat măsuri eficiente. Ministrul a declarat într-un interviu televizat că va solicita tuturor şcolilor care sunt implicate în examenul de bacalaureat, atât ca centre de examen cât şi cu participanţi în calitate de candidaţi să organizeze cursuri pregătitoare pentru sesiunea următoare a acestui examen.

Judeţele cu cea mai mică rată de promovabilitate au fost Vrancea, Vâlcea, Covasna, Călăraşi, Bucureşti, Ilfov, Botoşani si Arad.

Eu sunt de părere că foarte mulţi dintre elevi s-au lăsat pe tânjeală în speranţa că se vor putea descurca ei „cumva” şi indiferent cât de implicat şi de devotat este profesorul, dacă nu primeşte un feed-back corespunzător din partea elevului, aportul său este maxim minimalizat. Prin feed-back corespunzător înţeleg studiu individual şi susţinut. De asemenea, mai cred că în toate centrele şi respectiv sălile de examen ar trebui să se aplice aceleaşi condiţii severe de desfăşurare a probelor.

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

2 comentarii:

  1. Daca luam in calcul faptul ca s-a copiat cu tot cu camere, ca unii profi au umflat, ce ar mai fi de spus?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai de aceea spuneam ca ar trebui sa se aplice peste tot aceleasi conditii. Roxana CERCEL.

    RăspundețiȘtergere