luni, 2 iulie 2012

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca dă lămuriri cu privire la examenul de bacalaureat...

Într-un comunicat de presă dat sâmbătă, 30 iunie, publicităţii, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar a făcut precizări care au vizat organizarea şi desfăşurarea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat.

„În total, avem 777 de centre, din care 615 de centre de examen şi 162 de centre de evaluare. Conform infomării primite de la inspectoratele şcolare, toate centrele au camere video funcţionale, aşa cum prevede metodologia", a declarat secretarul de stat Stelian Victor Fedorca.

Acesta a prezentat şi sarcinile comisiilor de examen, menţionând că în cursul zile de duminică, 1 iulie, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, cât şi cea a municipiului Bucureşti, derulează instructajul privind prevederile metodologice, iar preşedinţii de comisii preiau de la directorii şcolilor, în baza unui proces-verbal, centrele de examen cu toată infrastructura aferentă.

Mâine, 2 iulie, elevii vor susţine proba la limba română de la ora 9.00, putând intra în săli până la ora 8.30.

La proba orală la limba şi literatura română au fost înscrişi 172.124 de candidaţi, declara preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat, secretarul de stat Stelian Fedorca.

Toate şcolile în care are loc examenul de bacalaureat au sisteme de supraveghere video.

Pentru proba de luni au fost pregătite zece variante de subiecte. Extragerea variantei de subiecte va avea loc luni dimineaţă, urmând să fie transmisă centrelor de comunicare.

Candidaţii nu pot inta în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Succes tuturor celor implicaţi în examenul de bacalaureat, elevi, profesori, personal auxiliar!!!


Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu