miercuri, 4 iulie 2012

Portofoliul ministrului educaţiei a fost preluat de doamna Ecaterina Andronescu...


Marţi, 3 iulie, în cadrul unei ceremonii de predare-primire Ecaterina Andronescu a preluat mandatul de ministru de la Liviu Marian Pop care a deţinut această funcţie în interimat. Cu această ocazie, cei doi demnitari au susţinut o conferinţă de presă.

Ecaterina Andronescu a amintit principalele evenimente care privesc sistemul de învăţământ: admiterea la liceu pentru elevii de clasa a VIII-a prin repartizare computerizată, organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, clasa pregătitoare, examenele de titularizare şi definitivare, examenele pentru directorii de şcoli, concursurile pentru inspectorii şcolari generali, regulamentul de organizare şi funcţionare pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, precum şi chestiuni ce privesc învăţământul superior.

După trecerea în revistă a principalele priorităţi pe care le are în vedere în perioada imediat următoare, noul ministru Ecaterina Andronescu i-a mulţumit ministrului Liviu Marian Pop pentru efortul dezvoltat în perioada celor 45 de zile de interimat.

Ministrul Liviu Marian Pop, la rândul său, i-a urat succes noului ministru al Educaţiei şi şi-a manifestat dorinţa de a fi recuperate întârzierile în aplicarea Legii Educaţiei:

„Sper să recuperăm în continuare întârzierile majore care apar în aplicarea Legii Educaţiei Naţionale (...) şi împreună să facem sistemul de învăţământ mult mai stabil, pentru că cel puţin ultimii trei ani de zile au creat multe probleme. Împreună sper să reuşim. Îi doresc doamnei ministru mult succes!”

Pe această cale îi mulţumim şi noi ministrului Liviu Marian Pop pentru efortul susţinut în perioada cârmuirii ministerului Educaţiei şi totodată îi urăm succes noului ministru Ecaterina Andronescu şi aşteptăm dedicaţie, implicare şi... conlucrare!!!

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu