marți, 17 iulie 2012

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, îi cere socoteală preşedintelui suspendat

Luni, 16 iulie, într-o conferinţă de presă, Mariana Câmpeanu, ministrul muncii i-a cerut preşedintelui suspendat Traian Băsescu să explice de ce a trebuit să ia măsurile de austeritate privind tăierile de pensii şi salarii şi mai ales de ce a "patronat din banii românilor hoţiile democrat-liberalilor".

Ea este de părere că dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni va tăia din nou pensiile şi salariile. În această declaraţie, ministrul face referire la declaraţia lui Traian Băsescu prin care afirmă că „ar face aceasta oricând, dacă aceste tăieri ar fi în interesul ţării”.

"Este foarte clar că, din discursul de ieri, dl Traian Băsescu le-a spus românilor ce-i aşteaptă dacă vine la Cotroceni, adică noi tăieri de pensii şi salarii. A declarat textual ieri că ar face aceasta oricând, dacă aceste tăieri ar fi în interesul ţării. (...) Dl Băsescu nu înţelege de fapt că a făcut un rău inutil românilor aplicând aceste măsuri de austeritate doar cetăţenilor simpli. Mai mult decât atât, i-a îndatorat pe toţi printr-un împrumut pe care nu ştim la ce l-a folosit, pentru că iniţial s-a spus că acest împrumut va ajuta la redresarea economiei şi acest lucru iată că nu s-a întâmplat - nici împrumutul, nici tăierile de salarii, nici influenţele negative asupra pensiilor şi al celorlalte ajutoare şi indemnizaţii nu au dus până la urmă la ieşirea din criză. În acest răstimp, clientela PDL a fost ajutată să prospere, iar guvernele PDL au aruncat banii pe fereastră, bătându-şi joc de românii care şi-au sacrificat nivelul de trai de dragul 'salvării economiei naţionale'", a afirmat ministrul.

De asemenea, ministrul a mai afirmat că aceste măsuri de austeritate au fost luate prin asumarea răspunderii guvernamentale, ocolind mijloacele legale de control.

Mariana Câmpeanu îi întreabă pe foştii guvernanţi, întrebări la care, de altfel, aşteptăm şi noi răspuns:

"Pe ce au cheltuit banii doamna Udrea, doamna Anastase, dna Iacob Ridzi. (...) De asemenea, îi cerem domnului Băsescu să le explice românilor de ce n-au fost în stare să găsească alte măsuri de redresare a economiei şi au preferat să-i arunce pe români în sărăcie şi să distrugă mediul economic. Aduc aminte că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Îi cerem lui Traian Băsescu să explice de ce a ales să taie din indemnizaţiile pentru creşterea copiilor - măsură care deja începe să prezinte efecte negative semnificative din punct de vedere al natalităţii. Şi aici din nou suntem pe ultimul loc din UE, dar suntem pe primul loc în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, apropo de reformele din domeniul sănătăţii".

Noul Cabinet încearcă puţin câte puţin să redreseze ceea ce au distrus guvernele anterioare prin majorări salariale sau prin primirea de către pensionari a banilor luaţi ilegal pe CASS.

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu este de părere că "dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni şi dacă va încerca să forţeze acum instalarea unui nou Guvern patronat de domnia sa, e clar că aceste lucruri benefice pentru români vor fi oprite. Ne vom reîntoarce la austeritate, doar pentru oamenii care nu fac parte din clientela PDL. Se va relua ideea impozitării tuturor pensiilor, atât de dragă domnului Băsescu. Nu se va pune problema reducerii taxelor de care mediul de afaceri are atâta nevoie. Noi propunem ca măsurile de austeritate să fie aplicate pe domnii de la PDL".

În încheiere, doamna ministru Mariana Câmpeanu face un apel, la care aderăm şi noi, invitându-i pe alegători să se prezinte la referendum!!!

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu