joi, 19 iulie 2012

La referendum se poarta DA!!! De ce???

Susanne Kastner – preşedintele Grupului de prietenie Romano-German, preşedintele Comisiei de apărare din Bundestag şi vicepresedinte al Bundestag – a difuzat ieri un comunicat în care vorbeşte despre evenimentele politice din România.
În comunicatul său, doctor Susanne Kastner arată că „nu vede nicio încălcare a statului de drept în iniţiativele pe care le-a avut Guvernul României” şi cere un comportament corect faţă de ţara noastră.
Susanne Kastner se arată surprinsă de reacţiile negative pe plan internaţional relative la situaţia internă din România: “A vorbi despre suspendarea statului este cu certitudine exagerat. Este firesc să te întrebi dacă urgenţa (ordonanţele de urgenţă n.n.) sunt măsurile corecte pentru soluţionarea problemelor din România. Paşii întreprinşi de Guvernul României au fost, însă, evident în conformitate cu Constituţia, ceea ce a fost confirmat şi de Curtea Constituţională”.
“Garantarea statutului de drept şi independenţa justiţiei sunt foarte importante într-un stat european”, spuneKastner. “Îmi exprim speranţa că primul ministru român, Victor Ponta, o să-şi ţină promisiunea de a respecta deciziile Curţii Constituţionale”.
Despre democraţia din România, Kastner a explicat: Comisia Europeană a subliniat, în rapoartele de progres, că trebuie combătută corupţia şi că trebuie să se facă o reformă a justiţiei.
“Cu siguranţă, sunt lucruri criticabile în România, dar asta nu începând de ieri sau de când conduce Ponta. Este corect ca Comisia Europeană săverifice situaţia de fapt, dar trebuie ca să aşteptăm rezultatul acestei analize şi rezltatul referendumului”, afirmă Sussane Kastner.
Ultima minciuna a presedintelui suspendat a servit-o cancelarului Germaniei. Traian Băsescu i-a povestit Angelei Merkel că în România nu există prevederi constituţionale pentru suspendarea preşedintelui. “M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă există în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spuscă nu“, a declarat senin Băsescu, in conditiile in care Constitutia are astfel de prevederi. Cate minciuni a mai spus Basescu liderilor UE ca sa-si salveze pielea de yes man? De cate ori o fi semnat tratate in dauna romanilor?
Nu Basescu ne-a adus in Europa. El doar a semnat. Basescu ne-a dus la COADA Europei. Iti place Romania Europeana a lui Basescu? Nu crezi ca Romania Europeana inseamna mai mult?
- Am ratat intrarea in Spatiul Schengen
- Peste 6,6 milioane de romani sufera de lipsuri materiale severe, cea mai mare cifra din UE, dintr-un total de aproape 9 milioane de persoane care traiesc in saracie sau risca sa ajunga in aceasta situatie, reiese din datele Eurostat
- România a reuşit să piardă o finanţare europeana de 3,5 miliarde de euro in timpul guvernarii PDL ca urmare a corpuptiei
- Suntem saracii Europei cu un PIB pe cap de locuitor cu 50% mai mic decat media din UE.
- România va avea de plătit către FMI, în contul solidarității ei cu UE (după ce a semnat Băsescu noul tratat) în jur de 9-10 miliarde de euro! România prin noi toti mai are de plătit, începând din acest an, datoria de 20 de miliarde de euro (plus dobânzile) făcută la FMI de regimul lui Băsescu.


Istoric: Marian STAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu