marți, 24 iulie 2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu lansează un nou mesaj ameninţător...

Invitat aseară, 23 iulie, în emisiunea lui Robert Turcescu „Sub semnul întrebării” de la canalul de televiziune B1, Traian Băsescu a declarat că există riscul ca, dacă situaţia nu se ameliorează, să ceară PDL să boicoteze referendumul prin nedesemnarea reprezentanţilor în secţiile de votare. Astfel ar crea pretextul existenţei fraudei şi posibilitatea invalidării referendumului. El se va consulta în cursul zilei de astăzi cu PDL, care are stabilit un Colegiu Director şi va decide cum este mai bine să procedeze.

"Sunt foarte multe elemente care arată clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie îmi va fi imposibil ca, prin reprezentanţii PDL, să controlez ce se întâmplă acolo. Atunci există inclusiv riscul, dacă în zilele următoare nu se ameliorează condiţiile, eu să cer PDL-ului să nu fie reprezentat măcar în secţiile de votare. Să nu îşi trimită oameni şi să boicoteze total referendumul ca nefiind organizat în condiţii de securitate", a declarat Băsescu.

Întrebat dacă este posibil să nu se prezinte la referendum, Băsescu a răspuns: "Este foarte posibil. Este evident că pregătesc fraudarea acestui referendum. Şi atunci de ce să cer eu celor care, din revoltă, nu vor să valideze lovitura de stat, să meargă la vot. În faza iniţială, am crezut că vor fi cinstiţi. Pe zi ce trece văd că sunt necinstiţi. Au mai făcut o trăsnaie. Au emis o lege, acum la ultima sesiune, prin care guvernul e liber să stabilească orice program pentru referendum".

Acum stau şi mă întreb: Cât poate să fie de inconsecvent??? Cum poate să-şi schimbe opiniile la 180 de grade de la o zi la alta??? Acum câteva zile îi invita pe oameni la vot „convins” că va câştiga referendmul, pentru ca luni seara să vorbească despre boicot sub pretextul fraudei. Şi cum poate vorbi tocmai dumnealui de fraudă? Poate găsiţi dumneavoastră răspunsul...

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu