joi, 26 iulie 2012

Povestea „tristă” a „bordeielor” băsesciene în vreme de austeritate


Nefericirea caselor de lux băsesciene a început pe vremea când Traian Băsescu era ales primar general al Capitalei prin 2003. Atunci, abia alesul edil şi-a atribuit prin semnătură vila din Mihăileanu, o casă de 334 metri pătraţi. Primăria Capitalei i-a vândut lui Băsescu întregul etaj, garajul şi casa scărilor din imobilul din Ştefan Mihăileanu, acestea echivalând cu 19.000 de dolari. Această tranzacţie s-a făcut prin încălcarea Legii 112/1995 a caselor naţionalizate care prevedea interdicţia înstrăinării acestui tip de imobil, trecute în proprietatea statului. Ulterior această lege a fost abrogată.

Traian Băsescu a declarat că are mustrări de conştiinţă cu privire la casa din Mihăileanu şi a promis chiar că va renunţa la acest imobil. Sigur, că promisiunea nu a cunoscut finalitate, ulterior s-a răzgândit şi a decis că va renunţa la acest imobil în condiţiile în care asta va decide Parchetul.

În prezent, Traian Băsescu locuieşte în vila Lac 3 din cartierul Primăverii. Preşedintele suspendat a cerut expres ca reşedinţa sa să fie vila Lac 3 încă înainte de a depune jurământul de preşedinte. Vila Lac 3 are o suprafaţă construită de 1045 metri pătraţi, teren de tenis de 684 metri pătraţi şi un patinoar de 300 metri pătraţi, ponton şi un teren de 30000 metri pătraţi, fiind cea mai opulentă vilă construită în Cartierul Primăverii în vremea lui Ceauşescu.

În 2002, Traian Băsescu a mai cumpărat o casă în Otopeni cu 280.000 de euro pe piaţa liberă. În scurt timp de la această tranzacţie, Băsescu a donat această casă fiicei sale, Ioana. Vila are 300 metri pătraţi şi o grădină de 722 metri.

Ioana Băsescu, fiica mai mare a peşedintelui suspendat a vândut casa din Otopeni cu 420.000 de euro, declarând în contract că intenţionează să-şi împartă mica avere cu mama, tata şi sora. Ulterior şi-a achiziţionat o casă la Corbeanca. După câteva luni, a cumpărat şi o parte din imobilul în care a locuit cu fostul soţ, în cartierul Domenii.

Nici casa din Corbeanca nu a durat mult în proprietatea Ioanei Băsescu pentru că a vândut-o pentru a cumpăra un penthouse în cartierul lui Puiu Popoviciu, estimat la o valoare de 1 milion de euro.

Traiectoria imobiliară a Ioanei Băsescu nu s-a încheiat. Fata cea mare a preşedintelui şi-a ridicat o casă la 17 km de Bucureşti, în satul ilfovean Creaţa, împreună cu iubitul ei, Giovanni Francesco.

Ultima casă care a atras atenţia familiei Băsescu este vila Dante. Este o proprietate care respectă toate normele celor mai pretenţioşi bogaţi ai lumii. Vila are o suprafaţă construită de 1387 metri pătraţi şi un teren de peste 5000 metri pătraţi, sală de fitness şi ieşire spre Lacul Herăstrău.

Dacă pe 29 iulie, la referendum, Băsescu nu va fi suspendat, aici va locui după încheierea mandatului (vezi imagine vila Dante).

Mi-aş dori foarte mult ca fiica cea mare a preşedintelui Băsescu să ne înveţe şi pe noi, cei tineri cum a reuşit să strângă asemenea sume pentru a efectua aceste tranzacţii imobiliare. Sunt convinsă că ar avea o mulţime de învăţăcei care ar dori să ştie despre cum să-şi achiziţioneze măcar prima casă la bloc.

Aşteptăm lecţii!!!

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu