vineri, 20 iulie 2012

Oare linia telefonică securizată montată la centrul de campanie îi va asigura continuitatea la Cotroceni?

Activitatea profesională a preşedintelui suspendat Traian Băsescu relevă faptul că încă din vremuri foarte îndepărtate a avut legături strânse cu problemele de stat. Şi după 1989 a deţinut întotdeauna poziţii importante în politică, de fiecare dată aflându-se cumva în sectorul puterii.

Între anii 1987-1989 a deţinut funcţia de şef al Agenţiei NAVROM din Anvers. Oare în vremea aceea puteai deţine o astfel de poziţie fără să ai încrederea totală a statului de provenienţă???

Mai apoi, între anii 1989-1990 a fost Director General al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor.

Iată că schimbarea de regim îl găseşte pe domnul preşedinte în camerele generoase ale Guvernului.

Nu trece mult şi în 1991 este numit ministru în Ministerul Transporturilor. Se vede treaba că obţinând această funcţie, infrastructura în România a început „să duduie” la propriu, ca mai târziu, economia.

În 1992 este ales deputat PD de Vaslui, astfel vasluienii asigundu-şi traiul printr-o reprezentare parlamentară de succes, Traian Băsescu.

Primul mandat în Ministerul Transporturilor, e clar, nu a fost suficient spre a exprima întregul interes şi buna gestionare a problemelor din transporturi pe care şi le-a propus luptătorul şi invincibilul Traian Băsescu. Astfel redevine ministru în Ministerul Transporturilor între anii 1996-2000 în guvernele Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu. Apropos’ ati circulat vreodată cu trenul personal pe ruta Bucureşti Obor-Feteşti? Vă recomand această plimbare ca să cunoaşteţi sau recunoaşteţi „standardele”s din transporturile feroviare.

Funcţiile publice nu se opresc aici pentru preşedintele suspendat. Românii, convinşi de eficienţa dumnealui politică şi înţelegându-l ca pe un foarte bun gospodar l-au votat în demnitatea de primar general al Bucureştiului în anul 2000. Aşa că până în 2004 va deţine frâiele bucureştene ale puterii. Bucureştiul a început să strălucească peste noapte: au fost distruse chioşcurile de pe marginile drumurilor, dar numai ale celor mărunţi şi fără sprijin pentru că şmecherii şi astăzi deţin afaceri stradale sub umbrela cărora desfac ţigări de contrabandă şi altă marfă de factură îndoielnică. Iar câinii vagabonzi au fost exterminaţi prin eutanasiere. Aşadar, Bucureştiul a cunoscut salvarea de la mizerie şi astfel au putut fi trasate dungi albe pe asfalt care să devină parcări roditoare pentru domnii interesaţi sau... interesanţi.

Activitatea intensă a domnului Băsescu îl recomandă pentru următoarea demnitate: preşedenţia. Fotoliul de primar general al Bucureştiului devenit prea strâmt pentru dorinţele, năzuinţele, interesele şi soluţiile domnului Băsescu îl lansează spre cea mai nobilă reşedinţă din Bucureşti, Palatul Cotroceni. În consecinţă, „memoria de lungă şi foarte lungă durată a românilor” păstrând neîntinate faptele de vitejie ale acestui erou naţional îl lansează în mai multe rânduri în fruntea oştirii.

În câteva zile poporul va fi întrebat din nou cu privire la personajul nostru de poveste. Oare manipulat corespunzător, supravegheat atent şi constrâns cum este, va ştii să răspundă corect apelului???

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu