sâmbătă, 5 februarie 2011

79% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte...

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, pe primul loc ar ieşi liderul PNL, Crin Antonescu, cu 33,4% din voturi. El ar fi urmat de liderul PSD, Victor Ponta, cu 25,9% din voturile electoratului. A treia poziţie pe podiumul prezidenţialbililor îi revine lui Dan Diaconescu, care ar lua 9,2% din voturi.

În cazul alegerilor parlamentare, PSD, PNL şi PC ar strânge împreună 65,5% din voturi. Pe locul întâi s-ar situa PSD, cu 36,1%, iar pe doi PNL-PC, cu 29,4%. PDL ar obţine 14,2% din voturi, iar pe locul patru s-ar situa Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, cu 8,8% din totalul voturilor exprimate.

Dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat de Parlament, 79% dintre români ar vota penstru demiterea sa la referendum, în vreme ce doar 20,9% ar vota împotrivă. De asemenea, potrivit sondajului de opinie, 48,8% dintre români spun că ţara ar trebui organizate alegeri anticipate pentru a putea depăşi criza economică. Totuşi, 40% dintre respondenţi sunt de părere că anticipatele ar însemna o cheltuială inutilă şi ar genera haos politic.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Sociale 2000, în perioada 28 - 31 ianuarie 2011. Eşantionul folosit a fost de 1087 de persoane, iar marja de eroare de plus minus 3 la sută.

In concluzie, dupa alegerile parlamentare din toamna anului 2012, s-ar putea ca pe Traian Basescu sa-l astepte initial suspendarea si apoi eliminarea din functia de presedinte al tarii.Asa ar fi corect pentru tot ce s-a intamplat in ultimii doi ani si doar asa s-ar mai putea redresa aceasta tara.Cred ca nu este in folosul nostru ca, dupa ce alegerile vor fi castigate de catre Alianta PNL-PSD-PC, sa avem in fruntea tarii un presedinte care ar fi intr-un "permanent razboi" cu partidele care se vor afla atunci la putere.
Pentru cei care nu si-au dat seama inca, "batranul marinar" a esuat de multa vreme si, orice secunda cu el in fruntea tarii nu reprezinta decat o pierdere pentru noi toti.Haideti sa facem un exercitiu si sa ne imaginam ca Traian Basescu ar "rezista" la presedentie pana la sfarsitul mandatului sau, respectiv pana in toamna anului 2014.Este ca acest lucru ar fi mult mai mult decat putem noi sa suportam?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Ce a facut Basescu sa fie suspendat,a tradat tara,sau ce-a facut.Mare e ura in Romania!!!

    RăspundețiȘtergere