vineri, 4 februarie 2011

"Noua lege a educatiei da sanse egale si copiilor din mediul rural", crede Daniel Funeriu...

Invatamantul nu va mai fi bazat pe toceala si se va trece la o educatie bazata pe formare de competente, a declarat joi, in cadrul adunarii generale a Consiliului National al Elevilor (CNE), ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.
El le-a spus elevilor prezenti la CNE ca Legea Educatiei are ca principala preocupare elevul.
Demnitarul a sustinut ca actualul sistem de educatie nu a dat sanse egale copiilor de la tara.

"Acest sistem de educatie nu a dat sanse egale celor care se nasc la tara cu cei de la oras. Romania a irosit sansele celor din mediul rural", a spus Funeriu, care a precizat ca noua lege a educatiei da sanse egale si copiilor din mediul rural.

Eu cred ca noua lege a educatiei tocmai pe cei din mediul rural ii "atinge" cel mai mult, in sensul ca dupa cele 9 clase pe care elevul respectiv le va face in satul lui, nu va mai urma nimic.
Sunt sigur ca am citit noua lege a educatiei de mai multe ori decat actualul ministru si sunt si mai sigur ca am inteles si care vor fi consecintele ei.Vor urma ani "de brambureala" in invatamantul romanesc, fie el preuniversitar sau universitar.Norocul nostru este ca nu mai suntem pe vremea partidului unic si, cu siguranta ca peste doi ani de zile vom avea un guvern responsabil.
Un guvern care chiar il va ajuta pe elevul de la sat sa isi termine liceul si sa porneasca "cu carte" in viata...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii:

  1. De mai bine de o săptămână nu funcţionează forumul pe edu.ro , de ce ? - le e frică de grevă generală în învăţământ?-parcă am fi în China sau Egipt!

    RăspundețiȘtergere
  2. A INCEPUT SA MA DERANJEZE LETARGIA DE CARE DAU DOVADA ROMANII IN PRIVINTA ACESTOR LEGI NEDREPTE. SE VORBESTE LA TELEVIZOR CA SUNT GRESITE SI ATIT. TIRANUL DE LA COTROCENI SI SECURITATEA ISI FAC MENDRELE IN CONTINUARE. AVETI VREUN RASPUNS DOMNILOR PROFESORI? CARE ESTE GINDIREA SI ACTIUNEA DUMNEAVOASTRA IMPOTRIVA SISTEMULUI TOTALITAR EXISTENT?

    RăspundețiȘtergere
  3. Va recomand articolul "Să stăm treji şi să judecăm drept -învăţământul românesc-" la adresa www.omniscop.ro

    RăspundețiȘtergere