vineri, 25 februarie 2011

Prima "fisura" in coalitia de guvernamant...

Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, împreună cu preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, cel al PSD Bihor, Ioan Mang, şi liderul PC Bihor, Traian Bodea, au semnat, joi, un protocol de colaborare valabil până în anul 2016, prin care formaţiunile semnatare se obligă să colaboreze în plan local, formând coaliţii în toate consiliile locale din judeţ, dar şi să suţină extinderea colaborării de la nivelul judeţului la nivel naţional.
Liderii celor patru partide au afirmat că la baza protocolului stau bunele relaţii dintre UDMR şi PNL Bihor începute în timpul guvernării Tăriceanu, când liberalii bihoreni au susţinut proiectele administraţiei judeţene şi municipale din Oradea, chiar dacă nu aveau niciun reprezentant în conducerea acestora.
"Liberalii sunt oameni de cuvânt şi întotdeauna ce au spus aia au făcut", a spus liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, care a precizat că structurile locale ale UDMR se bucură de autonomie şi pot încheia şi alte coaliţii decât cele existente la nivel naţional.
Asadar, cei de la UDMR incep sa dea semne ca vor sa colaboreze cu PNL si PSD.
Sunt tare curios ce se va intampla zilele acestea la Congresul UDMR-ului.Este foarte posibil ca cei de la UDMR sa isi faca calcule din care sa rezulte ca ar avea mai multe avantaje daca ar trece cu "arme si bagaje" in tabara actualei opozitii.
Si poate ca si actuala opozitie ar trebui sa aiba un punct de vedere mai transant in aceasta privinta.De exemplu, sa fixeze o data limita pentru cei de la UDMR pana la care acestia sa adere la Uniunea Social Liberala.In felul acesta cei de la UDMR ar constientiza faptul ca daca nu trec de partea actualei opozitii risca ca dupa alegerile viitoare sa ajunga ei in opozitie.Si ca, in felul acesta pot pierde tot ce au "castigat" acum, in timpul aliantei cu PDL-ul.
Si inca ceva...UDMR este principalul vinovat de menţinerea la putere a acestui guvern care a dus România la faliment. Răspunderea morală a UDMR este infinit mai mare decât a oricărui actor politic. Nu putem avea pretenţii de la PDL, al cărui obiectiv a fost permanent controlul absolut al tuturor pârghiilor în stat. Nici de la trădătorii de profesie aflaţi sub comanda generalului Oprea. Dar de la UDMR aveam alte aşteptări. Comportamentul UDMR-ului este impardonabil. El nu se justifică nu doar ca principiu ci nici măcar în termeni de pragmatism politic. Despre ce pragmatism ar putea fi vorba în susţinerea unui guvern incompetent, iresponsabil, impopular, care se prăbuşeşte ireversibil în imaginea publică şi odată cu care se prăbuşeşte o societate întreagă?
In concluzie, este de apreciat gestul facut de catre organizatia UDMR Bihor doar ca acesta nu este decat un mic "pas inainte"...Sa speram ca dupa congresul UDMR-ului vom avea semne clare ca in curand vom avea o alta majoritate in parlament...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii:

  1. din cate tin eu minte, opozitia a depus o motiune de cenzura pe asumarea legii invatamantului. or, asumarea s-a facut ca urmare si a presiunii udemere. acuma, eu ce sa inteleg din asta, ca useleul va sprijini, in cazul in care udemereul pleaca de la guvernare, articolele de lege impotriva carora a pledat, sau doar pacaleste udemereul sa iasa de la guvernare si apoi le da cu tifla? cu alte cuvinte, useleii sunt ipocriti sau incoerenti?

    RăspundețiȘtergere
  2. domnul bebe e politician,ce naiba.E grea intrebarea.............

    Cred ca peste 2 ani tot pdleul va castiga alegerile pentru ca useleul e o alianta ultrapopulista,orice om informat vede asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. pnl in primul rind are probleme in a se pozitiona in plan ideologic asa ca pina a putea redeveni un pol politic mai va trece un timp .
    in acest moment problema principala pnl este lipsa unui mesaj clar atit politic cit si economic ... si un lider . crin este o pata de culoare ce se va estompa foarte rapid aceasta fiind sansa pnl

    RăspundețiȘtergere