marți, 8 februarie 2011

PDL-ul doreste introducerea uniformelor şcolare în unităţile din învăţământul primar şi gimnazial...

Deputatul PDL Cezar Preda a depus la Cameră un proiect de lege pentru introducerea uniformelor şcolare în unităţile din învăţământul primar şi gimnazial, susţinând că astfel copiii vor fi scutiţi de stresul de a decide zilnic cu ce să se îmbrace sau de tentaţia de a avea o vestimentaţie excentrică.
Preda a arătat, în expunerea de motive, că uniforma şcolară era un motiv de mândrie pentru elevii şcolilor româneşti, dar după căderea comunismului, "atitudinea ostilă faţă de uniforma şcolară a fost una indusă".
"O ţinută vestimentară unică pentru unitatea de învăţământ din care face parte un tânăr reprezintă statutul de elev al acestuia şi respectul faţă de el însuşi. Existenţa uniformei şcolare elimină orice formă de discriminare între elevi, determină un comportament civilizat şi rezidă din respectarea principiului echităţii", a declarat Preda.
Proiectul de lege propune introducerea şi purtarea obligatorie de către elevii din învăţământul primar, cu excepţia clasei pregătitoare, şi gimnazial a unei ţinute vestimentare reprezentative în funcţie de zonă, tradiţie sau profil.
Ţinuta vestimentară obligatorie se va compune, potrivit proiectului de lege, din sacou/vestă, cămaşă cu mânecă lungă/cămaşă cu mânecă scurtă, pantalon/fustă, cravată/eşarfă, ecuson cu numele şi sigla unităţii de învăţământ, urmând ca legea să intre în vigoare, dacă va fi aprobată de Parlament, la data începerii anului şcolar 2011-2012.

Iata ca banii pentru asfalt s-au terminat si cei de la PDL s-au gandit ca ar putea sa faca bani frumosi de pe urma uniformelor scolare obligatorii pentru elevi.Se stie faptul ca majoritatea directorilor de scoli sunt pusi de catre partidul aflat la guvernare, asa ca alegerea firmelor care sa produca aceste uniforme este logic catre cine se indreapta.
Toata lumea isi aminteste de "celebra" uniforma scolara de pana in anul 1990.Atunci am crezut ca am scapat de ea pentru totdeauna.Si era normal sa fie asa fie si doar daca ne uitam la cum se imbraca elevii, la scoala, in tarile civilizate.
O uniforma va costa 200 de lei, astfel ca parintii vor fi nevoiti sa cheltuiasca 400 de lei pe an pentru asigurarea celor doua uniforma necesare elevilor, de vara si de iarna.Asta in cazul in care parintele va decide ca o singura uniforma pe sezon este suficienta pentru elevul respectiv, doar ca pare inuman sa-ti trimiti in fiecare zi la scoala copilul cu aceeasi pereche de pantaloni si acelasi sacou.
Tot domnul Preda, legat de aceste uniforme, a mai declarat ca:
"Studiile pedagogice arată că o ţinută vestimentară unică stimulează pozitiv sentimentul de apartenenţă la un grup."...
Nu ar vrea domnii parlamentari de la PDL sa se imbrace intr-o tinuta vestimentara unica? In felul acesta, conform domnului deputat sentimentul de apartenenta la grup ar fi din plin stimulat...Si poate ca acest lucru le-ar prinde bine celor de la PDL.
In felul acesta s-ar obisnui cu "o uniforma" pe care multi dintre ei s-ar putea sa o poarte dupa alegerile viitoare...Atunci cand justitia ne va arata unde anume s-au dus banii luati de la populatie in acesti ultimi doi ani de zile...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu