miercuri, 23 februarie 2011

Efectele Legii Educatiei... 30% dintre copiii de gradinita vor sta acasa...

Aproximativ 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani vor fi nevoiţi ca de la toamnă să stea acasă cu o bonă, bunică sau, dacă părinţii îşi permit financiar, să meargă la o grădiniţă particulară
Peste 20.000 de copii din Bucureşti nu vor avea loc în gradiniţe din acest an, potrivit estimărilor Inspectoratului Şcolar. Noua Lege a Educaţiei nu le mai permite grădiniţelor să înmatriculeze mai mult de 20 de copii într-o grupă. Dacă în 2010, la nivelul Capitalei, a fost înregistrat un deficit de 9.000 de locuri, în 2011 şi mai mulţi părinţi nu-şi vor putea înscrie copiii la grădiniţă de stat.
Ministerul Educaţiei consideră că educaţia timpurie nu este obligatorie, în schimb şefii Inspectoratului Şcolar ridică din umeri şi spun că aşteaptă instrucţiuni de la Minister pentru a ştii cum să-i trieze pe cei 55.000 de copii, conform noii legi a educaţiei.
Iata ca o noua "incurcatura" datorate Legii Educatiei a aparut la orizont.Se stia din anii care au trecut ca numarul de locuri din gradinitele de stat este deja deficitar doar ca nu s-a facut nimic in acest sens.Intrebarea care se pune este cine va avea de pierdut.Iar raspunsul este deja cunoscut, cei care vor pierde vor fi parintii si copiii lor.Parintii pentru ca in felul acesta vor fi nevoiti ori sa mearga la o gradinita particulara cu costurile mari de acolo, ori sa plateasca pe cineva care sa stea cu copilul acasa.
Probabil ca inainte de a adopta acest articol de lege, cei de la guvern ar fi trebuit sa rezolve problema locurilor in gradinite.Doar ca, asa cum se intampla de fiecare data, si de data aceasta, PDL-ul a pus "carul inaintea boilor"...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu