luni, 21 februarie 2011

Modelul Claudiu Raducanu si scoala...

Cine este Claudiu Raducanu?
Are 34 de ani, 17 dintre ei petrecîndu-i ca jucător profesionist de fotbal. Vîrful carierei l-a atins în sezonul 2002-2003, cînd a fost golgheterul Diviziei A, marcînd 21 de goluri pentru Steaua. I-a părăsit pe roş-albaştri în 2004 şi apoi a schimbat mai multe echipe.
De-a lungul timpului, Răducanu a reuşit să lase urme la fiecare formaţie pe la care a trecut. În China, la Guangzhou Pharmaceutical a şocat prin faptul ca si-a facut nevoile in spatele porţii în timpul unui antrenament şi că se folosea exclusiv de mîini atunci cînd mînca.
Insa Claudiu Răducanu a devenit celebru datorită perlelor sale. El a spus că şi-ar dori să locuiască într-un blocnotes, că ar vrea să îşi cumpere o maşină iaht, iar despre caniculă credea că este un criminal în serie. În 2004, pe când era legitimat la Espanyol, la Madrid, au avut loc atentate teroriste. Fotbalistul craiovean a crezut tot timpul ca la televizor vede un film de acţiune.
Atunci cand a venit de la divizionara B Electroputere la Steaua a inceput sa incaseze salariul in dolari, ceea ce l-a facut sa regrete transferul „pentru ca primea bani mai multi la Craiova“.
Acum fostul fostul fotbalist are 34 de ani, dar s-a lăsat de fotbal. In prezent este curier rapid pe lângă Barcelona si aproape tot ce-a agonisit ca sportiv s-a dus pe apa sâmbetei.
Fie ca vrea sau fie ca nu vrea acest Claudiu Raducanu reprezinta un model.Si nu in cel mai bun sens al cuvantului.Se spune despre fotbalisti ca nu prea au treaba cu scoala, dar trebuie sa recunoastem ca nu toti sunt in situatia aceasta.Mircea Lucescu, Ladislau Boloni si Cornel Dinu sunt doar cateva de exemple de fotbalisti care au iubit studiul si cartea.Este insa cat se poate de clar faptul ca cei mai multi dintre sportivi fac parte din categoria lui Claudiu Raducanu.Oameni maturi acum care atunci cand erau la scoala nu se prea "omorau" cu invatatura.Cu consecintele de acum...
Concluzia din aceasta poveste este una singura...Indiferent ce anume doresti sa faci in viata este bine sa nu neglijezi invatatura.Pentru ca daca nu inveti, va veni o vreme cand vei plati foarte scump lucrul acesta.As vrea sa fiu bine inteles in acest sens.Eu unul sunt pentru ca un copil sa faca cat mai mult sport.Pentru ca daca nu va ajunge celebru in sport va avea satisfactia unei vieti sanatoase.Am cunoscut multi parinti care si-au indrumat copiii spre sport neglijand invatatura.Este cat se poate de clar ca acesta nu este un exemplu bun.In mod normal, sportul si invatatura trebuie sa formeze un "tot unitar".Nu degeaba ne-au ramas de la latini celebrele vorbe..."Mens sana in corpore sano"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu