duminică, 27 februarie 2011

Un deputat PDL-ist doreste abrogarea prevederii Legii Educaţiei cu privire la învăţarea Istoriei şi a Geografiei în limbile minorităţilor naţionale

Deputatul PDL de Cluj Mircia Giurgiu a depus la Parlament un proiect de lege in care se solicită abrogarea, adică anularea, alineatului 8 al articolului 46 din Legea Educaţiei. Articolul respectiv prevede ca în şcolile şi liceele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, Istoria şi Geografia României se predau în limbile respective, după programe şcolare şi manuale identice cu cele în limba română.
Deputatul precizează în expunerea de motive a proiectului de modificare legislativă că drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor sunt garantate. "Totodată, în Constituţie se mai precizează că în România, limba oficială este limba română", a adaugat deputatul Mircia Giurgiu.
"De aceea, în condiţiile în care există unităţi de învăţământ particulare în limba minorităţilor naţionale, nu vedem sensul ca în şcolile de stat Istoria şi Geografia să fie predate în limba maternă a popoarelor conlocuitoare, mai ales că acestea au posibilitatea de studia în limba maternă", se subliniază în proiectul de modificare a Legii educaţiei depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.
Asadar, domnul deputat a depus acest proiect de lege la Parlament.Daca aceasta initiativa venea din partea unui deputat din opozitie poate ca nu am fi avut nimic de comentat.In fond, rolul opozitiei este acela de a critica puterea.Doar ca aceasta initiativa legislativa vine din partea unui deputat care face parte din partidul de guvernamant.Iata ca la doar doua luni dupa ce a fost promulgata, Legea Educatiei este contestata chiar de catre cei care au initiat-o.In ce tara traim?


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. gabriel nicolae teodorescu27 februarie 2011 la 13:35

    Avand experienta efectelor negative ale crizei in Romania, si a faptului ca guvernantii au introdus alte noi masuri in proiectul de modificare a Codului Muncii, spuneti NU! demersurilor pentru asumarea raspunderii de catre Guvern.
    Simulacrul dezbaterile aprinse dintre angajatori si sindicate, lipsa de reactie a opiniei publice va duce la raporturi noi de forta intre angajator si angajat.
    Odata cu modificarea Codului muncii, Guvernul Boc va schimba si toata legislatia din domeniu.

    http://www.petitieonline.ro/petitie/spune_nu_formei_actuale_a_codului_al _muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

    SEMNATI PETITIA AICI
    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/spune_nu_formei_actuale_a_c odului_al_muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html
    ...
    pt a anula demersul in forta al guvernului Boc prin OUG cu care ne-a obisnuit...
    semneaza si promoveaza semnarea acestei petitii...LEGEA TREBUIE SA URMEZE CALEA LEGALA!!!

    RăspundețiȘtergere