duminică, 13 februarie 2011

Unde este marirea promisa de 15% la salariu?

Numeroşi angajaţi la stat se plâng că, potrivit fluturaşilor de salariu, creşterile sunt cuprinse între 11% şi 14%. În cele mai multe cazuri, leafa a crescut cu doar 13%
Printre bugetarii care au primit mai puţini bani se numără şi profesorii. Guvernanţii au explicaţii diferite pentru această situaţie. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că, din nou, contabilii ar putea fi vinovaţi de calculele greşite. Variantă este insa exclusă însă de oficialii Ministerului Finanţelor.
Nu e prima dată când reprezentanţii Executivului se încurcă în socoteli, iar bugetarii primesc mai puţini bani la salariu decât ar trebui. În 2010, atunci când a fost aplicată pentru prima dată legea salarizării unitare, angajaţii de la stat au primit lefuri mai mici, deşi guvernanţii dăduseră asigurări că niciun salariu nu va fi micşorat.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, a declarat într-un interviu acordat NewsIn, că nu este exclus ca salariaţilor din învăţământ să nu le poată fi plătite salariile până la sfârşitul lui 2011.
"Dacă analizăm Legea bugetului 2011, constatăm că Educaţia a primit aproximativ 3% din PIB, în condiţiile în care media procentului din PIB în ţările UE este de aprox. 5,2%. Investiţiile din educaţie începute în anii anteriori vor fi, în cele mai multe cazuri, conservate, în 2011, întrucât fondurile destinate acestora sunt insuficiente. Cheltuielile de personal au fost reduse cu 27% faţă de anul trecut, iar în aceste condiţii există riscul major ca în lunile noiembrie-decembrie angajaţii din sistem să nu îşi poată primi salariile", a spus liderul FSLI.

Asadar, marirea aceea de 15% a fost intre timp diminuata la 13%...Tipic PDL-ului...
Chiar nu am inteles de ce au trebuit sa schimbe algoritmul de calcul al salariului si sa ajungem practic la o suma mult mai mica decat cea promisa.Chiar nu il inteleg pe Emil Boc.Este si el profesor si ar trebui sa inteleaga ca functia pe care o ocupa acum nu este eterna.Ar trebui sa inteleaga ca atatea gafe nu a mai facut nici un premier dupa Revolutie.Ar trebui sa aiba o farama de demnitate si sa isi dea demisia.
Oricum, Emil Boc alaturi de Traian Basescu vor fi "oile negre" ale acestor ultimi doi ani de zile.Putem spune faptul ca Emil Boc este cel care a adus haosul in Romania...Un haos dirijat insa de catre Traian Basescu...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. eu nu-s profesor , dar stiu ca desi sunteti categoria sociala, as putea spune, cu cel mai ridicat nivel de inteligenta , nu reusiti sa faceti nimic impotriva abuzurilor acestei democratii . Nu va asteptati ca altii mult mai umili cu duhul sa faca ceva . asa ca lingeti-va ranile ,capu plecat ca asta stie romanul (am invatat asta la istorie ) . Atat cat veti avea zeci de sindicate , sefi de sindicate care isi urmaresc interesul , directori de scoli pusi pe criterii politice ,nu va asteptati la nimic bun .in trecut tot timpul cei inteligenti au pus masele in miscare voi ar trebui sa fiti scanteia dar copii nostri se pare ca nu vor avea viitor , amnarul s-a rupt.
    Mihai BUGETAR

    RăspundețiȘtergere