sâmbătă, 26 februarie 2011

Si studentii incep protestele...

Studentii vor incepe protestele luni, 28 februarie, cand vor intra in greva japoneza, pentru ca marti sa scoata cearsafurile pe geam in semn de solidaritate intre ei, urmand ca joi sa trimita la Ministerul Educatiei un pachet cu zacusca, slanina si muraturi, pentru ca si oficialii din institutie sa vada cum e sa primesti pachet de la parinti.
Pe studentii ii deranjeza lipsa prevederii in noua Lege a educatiei a celor 25 de procente prin care studentii se pot implica in desemnarea rectorului, precum si procesul de desemnare a acestuia indiferent de modalitatea de alegere, dar si lipsa celor 25% in Consiliul de administratie al universitatilor.
"Desi ANOSR a ridicat aceasta problema grava pentru miscarea studenteasca chiar si la Presedintie, la MECTS de nenumarate ori, din pacate nu s-a primit nici un raspuns oficial. Astfel, intr-un final ca urmare a raspunsului public al MECTS considerat o jignire adusa miscarii studentesti din Romania, ANOSR a hotarat sa se pregateasca de proteste", potrivit Mediafax.
In saptamana 21 - 27 februarie, a avut loc informarea si consultarea studentilor cu privire la problemele semnalate, iar in saptamana care urmeaza (28 februarie - 6 martie) vor avea loc proteste locale.
Apoi, incepand din 7 martie, studentii vor protesta in fata la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Iata ca si studentii sunt nemultumiti de noua lege a educatiei.Si este normal sa fie asa atata timp cat noua lege da mai putine drepturi studentilor decat le dadea vechea lege.Ramane de vazut insa si care va fi "forta" acestor proteste studentesti.
Pentru ca, dupa anul 1990 nu a mai existat practic nici un protest semnificativ al studentilor.Atunci, in 1990 a existat miscarea "Piata Universitatii", miscare in care studentii de atunci s-au implicat foarte mult.Doar ca studentii aceia "razvratiti" de atunci sunt adultii probabil ca nemultumiti de astazi.Doar ca studentii de astazi pare ca au cu totul alte probleme de rezolvat.Sa fie de vina superficialitatea in care noua generatie pare ca se tot afunda?


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Domnule Profesor, nu va suparati! Care studenti?

    RăspundețiȘtergere
  2. gabriel nicolae teodorescu27 februarie 2011 la 13:27

    Avand experienta efectelor negative ale crizei in Romania, si a faptului ca guvernantii au introdus alte noi masuri in proiectul de modificare a Codului Muncii, spuneti NU! demersurilor pentru asumarea raspunderii de catre Guvern.
    Simulacrul dezbaterile aprinse dintre angajatori si sindicate, lipsa de reactie a opiniei publice va duce la raporturi noi de forta intre angajator si angajat.
    Odata cu modificarea Codului muncii, Guvernul Boc va schimba si toata legislatia din domeniu.

    http://www.petitieonline.ro/petitie/spune_nu_formei_actuale_a_codului_al _muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html

    SEMNATI PETITIA AICI
    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/spune_nu_formei_actuale_a_c odului_al_muncii_si_hotararii_guvernului_boc_pentru_promovarea_si_asumarea_raspunderii_guvernului_in_regim_de_urgenta_prin_ordonanta-p12197050.html
    ...
    pt a anula demersul in forta al guvernului Boc prin OUG cu care ne-a obisnuit...
    semneaza si promoveaza semnarea acestei petitii...LEGEA TREBUIE SA URMEZE CALEA LEGALA!!!

    RăspundețiȘtergere