duminică, 25 septembrie 2011

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor sustine ca in abecedar se fac diferenţe discriminatorii între noţiunea de "mamă" şi cea de "tata"...

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost sesizat că în abecedarele aprobate de Ministerul Educaţiei cuvântul „tată" apare mult mai rar decât cuvântul „mamă".

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A) a emis un comunicat prin care cere sancţionarea discriminării la care sunt supuşi taţii din România în abecedare şi solicită totodată modificarea manualelor de clasa I.

Concret, Alianţa T.A.T.A susţine că în toate cele patru abecedare aprobate de Ministerul Educaţiei se fac diferenţe discriminatorii între noţiunea de „mamă” şi cea de „tată”.

„Cuvântul «mamă» are în total 108 apariţii pe 60 de pagini, în timp ce «tată» figurează de numai 40 de ori şi doar pe 19 pagini din totalul de 478 de pagini cât reprezintă însumate cele patru manuale”, se arată în comunicat.

Demersul T.A.T.A face parte din Campania Naţională de Popularizare a custodiei parentale comune post-divorţ. Alianţa mizează şi pe faptul că noul Cod Civil, care va intra în vigoare la 1 octombrie 2011, reglementează custodia comună, adică exercitarea în comun a autorităţii parentale de către cei doi părinţi şi după divorţul acestora.

Ca sa fiu sincer, aceasta actiune a celor de la T.A.T.A. face parte din ciclul "Tara arde si babele se piaptana".Daca este sa cautam "nod in papura" gasim probleme de genul celei de mai sus in fiecare domeniu. Poate ca acum ar trebui sa protesteze si Organizatia Femeilor pentru faptul ca, desi femeile sunt mai multe in Romania, numarul femeilor ministru este mai mic decat cel al barbatilor care ocupa aceasta functie.Sau poate ca ar trebui sa protesteze si Organizatia Soferilor pentru faptul ca pentru biciclisti nu se prevede in lege obligativitatea cauciucurilor de iarna incepand cu data de 1 noiembrie.Sau Organizatia Politistilor de Circulatie pentru faptul ca acum politistii nemaiavand trese metalice pe umar asa cum aveau odata, atunci cand sunt in timpul serviciului nu mai aud cand ploua.

Si exemplele ar putea continua tot asa...Haideti sa nu mai facem din "tantar armasar", haideti sa nu mai dam importanta unor problema care nu exista...


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu