marți, 20 septembrie 2011

PDL-ul si “obrazul subtire”…

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a făcut un apel, marţi, în plenul reunit, la colegii săi de partid, să accepte organizarea unei şedinţe solemne pe 25 octombrie la care să fie invitat Regele Mihai, arătând că "este o chestiune de obraz".

Paleologu a cerut PDL, în plenul reunit, să aprobe prezenţa Regelui Mihai în Parlament

Fac apel către colegii din grup să voteze şi ei pentru invitarea Regelui Mihai. Este o chestiune de obraz, motivul invocat că Regele Mihai nu ar fi şef de stat nu ţine, a spus Toader Paleologu,.

El a continuat, apreciind că invitarea Regelui Mihai în Parlament este o chestiune de obraz, de întâlnire cu istoria noastră.

“Asta nu este o criticare a partidului, ci a mojiciei unora. Este vorba aici despre ghiolbăniile FSN-iste ale unor colegi de partid. În plus, fiind vorba despre o chestiune atât de importantă, votul nu trebuia dat înainte de discutarea în BPN.

Tocmai pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a spus ce a spus în iunie, e o chestiune de obraz pentru noi toţi să votăm pentru invitarea Regelui pe 25 octombrie”, a mai spus Paleologu.

Deputaţii şi senatorii au decis, la propunerea grupurilor PNL, introducerea pe ordinea de zi a plenului a propunerii PNL de a se organiza o şedinţă solemnă a Parlamentului pe 25 octombrie, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai, şedinţă la care să fie şi acesta invitat.

Propunerea a fost făcută în plen de către liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu.

“Ar fi un prilej de evocare istorică şi de omagiere a unei singure personalităţi în viaţă încă dintre şefii de stat din perioada celui de-al doilea război mondial. Ar fi un bun prilej să ne aducem aminte să ne întorcem privirea spre momente importante ale istorie româneşti, să ne arătăm că ne preţuim istoria şi pe oamenii care au făurit-o”, a spus Tăriceanu, motivându-şi solicitarea.

Probabil ca ar fi normal ca cei de la putere sa fie de acord cu aceasta sedinta solemna.Nu trebuie uitat faptul ca Regele Mihai este ultimul rege al Romaniei si, ca ne place sau ca nu ne place, acesta face parte din istoria tarii.

Doar ca, este posibil ca cei de la PDL sa nu doreasca sa-l supere pe presedintele Basescu, cel care a afirmat in luna iunie …”Tot continuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare al interesului naţional al României, abdicarea. Din partea regelui, ăsta e punctul meu de vedere”.

Poate ca era momentul ca cei de la PDL sa repare aceasta greseala a presedintelui…

Si sa nu uite proverbul latin…“Errare humanum est, sed perseverare diabolicum.” = “A gresi este omeneste, dar a persista (in greseala) este diabolic.“…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu