marți, 27 septembrie 2011

Greva in educatie...In Franta insa...

Ministerul Educaţiei din Franţa a anunţat că 29% dintre profesorii de şcoală primară şi 22% dintre profesorii de gimnaziu nu s-au prezentat la cursuri marţi dimineaţă.

Din 2007, circa 65.000 de posturi au fost desfiinţate în educaţie, iar proiectul de buget pentru 2012, ce va fi discutat de miniştri săptămâna aceasta înainte de a fi prezentat Parlamentului, prevede reducerea a încă 14.000 de posturi anul viitor.

Profesorii spun că, în urma măsurilor, are de suferit calitatea educaţiei, zonele rurale fiind deosebit de afectate.

În iunie, sindicatele au chemat la grevă, acuzând guvernul că "îngenunchează educaţia".

Cel mai mare sindicat, SNUIPP, a spus că 54% dintre profesori au anunţat că participă la grevă. De asemenea, cinci sindicate din sectorul privat s-au alăturat acţiunii.

Franţa are circa 850.000 de profesori de şcoală primară şi gimnaziu.

Asadar, si in Franta se fac reduceri de personal.Doar ca acolo profesorii protesteaza cu adevarat.Cu siguranta ca acolo nu sunt trei sindicate in educatie, cu siguranta ca acolo liderii sindicali au alte probleme si nu se cearta permanent intre ei.Chiar sunt curios cum se va incheia protestul profesorilor francezi.Si as mai avea o curiozitate…Ce s-ar intampla daca, printr-un concurs nefericit de imprejurari, profesorii francezi ar fi nevoiti sa predea in Romania? Sa fie retribuiti cu 200-300 de euro pe luna, sa faca naveta la tara, sa nu aiba fonduri pentru procesul educational, sa dea teste initiale, sa nu aiba metodologia de aplicare a legii educatiei...Si, sa nu uitam…Sa-l aiba ministru pe Daniel Funeriu, un produs al scolii franceze, daca ne raportam la studiile facute de catre acesta…

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu