joi, 15 septembrie 2011

O noua “minune” la Caracal…Primarul a implementat cataloage electronice in scoli…

Parintii elevilor din Caracal pot vedea notele si absentele copiilor lor de acasa, din fata computerului, deoarece, incepand din acest an scolar, in municipiu a fost implementat un sistem de cataloage electronice. Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat miercuri, ca sistemul de cataloage electronice va fi functional in perioada imediat urmatoare astfel incat parintii sa vada notele si absentele chiar din primele saptamani de la inceperea cursurilor.

"Primaria Caracal a incheiat un contract cu o firma care se va ocupa de chestiunile tehnice, de intretinerea platformei informatice si va fi facuta si o instruire a parintilor si cadrelor didactice. Cert este ca in foarte scurt timp sistemul va fi functional si profesorii si parintii vor avea acces la cataloage online. Anul trecut un asemenea sistem a fost testat la Colegiul National Ionita Assan si a avut succes", a spus Gheorghe Anghel.

Edilul a mentionat ca in unitatile de invatamant din Caracal sunt si camere de supraveghere video, dar bugetul nu va permite in urmatoarele luni si introducerea unor sisteme de acces in scoli pe baza de cartela, masura care ar oferi o evidenta cat mai rapida si completa a absentelor si elevilor care nu vin la scoala.

Ceea ce prezinta cu atata mandrie primarul din Caracal este implementat de multa vreme in scolile din capitala.Nu este nimic complicat pentru o firma de IT in a avea un soft care sa permita vizionarea on-line a situatiei scolare a elevilor.Singura problema este rapiditatea cu care se opereaza in baza de date respectiva.Imi amintesc ca acum cativa ani de zile si la liceul la care predau a existat o astfel de firma doar ca actualizarea datelor mergea foarte greoi pentru ca angajatul firmei respective nu putea sa opereze singur in calculator ceea ce toti ceilalti profesori notau pe parcursul unei zile.Asa ca actualizarea datelor era foarte greoaie iar atunci cand contractul s-a terminat nu s-a mai pus problema prelungirii lui.Cat priveste interesul parintilor, acesta era minim, chiar nu stiu daca un singur parinte a trimis un mesaj de pe platforma respective.Parerea mea este ca metoda cea mai eficienta de a comunica cu parintii ramane tot telefonul mobil, doar ca acest lucru depinde si de timpul suplimentar pe care dirigintele este dispus sa-l mai acorde dupa terminarea orelor.

Este foarte interesanta declaratia de final a edilului de la Caracal atunci cand spune ca primaria respectiva nu are bani pentru implementarea cartelelor pentru monitorizarea absentelor desi cei de la ministerul Educatiei au dat o dispozitie in acest sens.

Asadar, in orasul in care s-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior, a luat foc sediul pompierilor,s-a furat usa politiei, unde cimitirul e pe strada Invierii,brutaria e construita pe strada Foametei, iar inchisoarea e pe strada Libertatii si unde exista o singura scoala care se numeste Scoala nr. 2, primarul este mandru ca in curand notele elevilor vor putea fi vazute on-line de catre parinti.Pe langa faptul ca am serioase indoieli in privinta folosirii internetului de catre parintii din Caracal eu cred ca la mijloc este vorba doar de profitul unei firme agreate de catre primar.Si probabil ca, daca se va introduce obligativitatea accesului pe baza de cartela in scoala, se vor gasi si banii necesari, iar firma care se va ocupa de aceste cartele va fi tot cea care a creat acum cataloagele electronice de la Caracal…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu