vineri, 9 septembrie 2011

Profesorii vor avea "foaie de parcurs" si "cartela de pontaj"...

Cu cateva zile inainte sa inceapa scoala cei de la minister au trimis prin fax o asa zisa "foaie de parcurs" pentru anul scolar care urmeaza sa inceapa.Aceasta denumire a documentului spune totul despre cum vad cei de la minister corpul profesoral din Romania.In loc sa gaseasca o denumire cat de cat academica pentru acest document ne trezim ca, intocmai ca si soferii, avem si noi o "foaie de parcurs" in acest an scolar. Cine este curios sa vada ce ne-a pregatit ministerul poate sa citeasca acest document aici
Chiar va rog sa il cititi pana la capat pentru ca "surprizele" se gasesc in partea lui finala.
In primul rand se stabilesc disciplinele la care se vor face evaluarile initiale, desi poate ca era normal ca aceste evaluari sa fie facute la toate disciplinele studiate de catre elevi.Aceste testari vor fi efectuate dupa doua saptamani de recapitulare si vor fi numite testari initiale.La sfarsitul anului scolar va urma o noua testare, numita testare finala.In felul acesta se considera ca va putea fi intregistrat progresul fiecarui elev.Eu unul nu am inteles un lucru legat de aceste testari finale.La multe dintre disciplinele prevazute pentru testare elevii vor sustine in aceeasi perioada de final de an scolar si teza semestriala.Ce sens are ca intr-un interval foarte scurt de timp elevii respectivi sa sustina doua testari din aceeasi materie studiata? Ca o prognoza, cu siguranta ca aceste testari vor fi doar lucruri legate de "birocratie".Va fi un fel de "intrecere socialista" in care fiecare scoala va urmari sa realizeze o "depasire de plan", respectiv rezultate cat mai spectaculoase.
O alta tema foarte abordata in acest document este reprezentata de monitorizarea absentelor elevilor.Doar ca, in acest ordin nu se spune nimic despre faptul ca in invatamantul obligatoriu un elev care lipseste nemotivat nu poate fi exmatriculat si ca singura masura care se poate lua este amendarea familiei.Din acest punct de vedere este posibil ca odata amendat parintele respectiv sa isi retraga el elevul de la scoala pentru a fi ferit pe viitor de asemeanea surprize.
Faptul ca inspectoratele scolare vor "colecta" lunar numarul de absente al elevilor nu inseamna decat o birocratie in plus pentru profesorii diriginti fara o finalitate in favoarea elevului.
Ca o parere personala, elevul nu trebuie amendat pentru ca nu vine la scoala ci trebuie stimulat sa fie atras de catre scoala.Doar ca in spatele acestei probleme legate de absente se ascunde si un business de partid.In finalul capitolului dedicat absentelor se prezinta si solutia...un sistem de pontaj la intrarea in scoala pentru profesori si pentru elevi cu termen inceputul semestrului al II-lea.
Asadar, campania electorala a partidului de guvernamant poate sa inceapa pentru ca ministerul Educatiei a gasit fondurile.In fiecare scoala va functiona o firma care se va ocupa cu montarea si cu service-ul unor sisteme de pontaj.O firma care va vinde cartele pentru elevi, care va repara aparatele, o firma care va incasa multi bani.O firma de partid, evident...Si cum numarul scolilor din Romania este foarte mare imaginati-va si Dvs ce inseamna aceasta afacere.Si mai ales unde se duc banii respectivi...
Asadar, la inceput de an scolar profesorii au "motive de bucurie" pentru ca, prin grija partidului de guvernamant, vor avea, intocmai ca si soferii, o "foaie de parcurs" si precum muncitorii din fabrici o "cartela de pontaj"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

9 comentarii:

  1. asteptam cu interes senzorii de parcare, tahografe si eventual revenirea kilometrajului pe zero pentru profesorii cu nr de km depasiti de naveta si stres.

    RăspundețiȘtergere
  2. La clasele I-IV oricum facem evaluare initiala si finala pe comisie metodica, nu stiu de ce se face atata comentariu pe niste lucruri deja existente. Si situatia absentelor o trimitem lunar de cativa ani la ISJ.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca tot vom avea o foaie de parcurs, cine va fi revizorul tehnic al masinariei numita "cadru didactic"? Ca ne mai stricam si noi, din cand in cand... de ras!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca era sa fie o FOAIE de parcurs sau ceva aswemanator elaborata de un Minister al Educatiei,
    totul vi se parea mai mult decat noemal dar, fiind u document elaborat de minister al acarui ministru nu este al vostru TOTUL vi se pare o aberatie.
    Vedeti cat de ingrati sunteti.
    Cat ati fost la putere ati comis sute de aberatii (ca sa nu le spunem altfwel) si acum fiind in opozitie vi se pare ca ... STRRUGURII SUNT ACRI.
    Sa fim seriosi !

    prof.dr. Eugen Simionescu

    RăspundețiȘtergere
  5. scuzati anumite greseli din comentariu. A fost scris pe un laptop in mers...

    RăspundețiȘtergere
  6. U.N.P.R.in desfasurare sigla inseamna Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei su sigla VULTURUL, va solicita sa va aluturari noua. D e ce anume ?

    Veti vedea in maximum maximorum in cateva luni.

    Va doresc o seara frumoasa si toate cele bune.

    prof. MMircea PELLEA
    jurnalist-redactor TV


    Cu multa consideratie,
    prof. Mircea PELLEA
    avocat
    jurnalist profesionist AZR
    redactor TV
    email mirceapelea@yahoo.com
    tel.: 0724619081

    RăspundețiȘtergere
  7. elevii vor fi monitorizati pentru ca la un numar de absente familia nu mai beneficiaza de ajutor social- asta este scopul
    iar pentru aducerea la scoala a elevilor sunt raspunzatoare cadrele didactice-care tre sa mearga acasa la respectivul sa vb cu parintii etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Teste initiale se dau de cand lumea...teste finale la fel...absentele se monitorizeaza de cativa ani incoace la nivelul scolii si al inspectoratelor...alte noutati d-le ministru? se vede ca nu prea stiti ce se intampla in scolile din Romania daca credeti ca ati inovat ceva cu aceasta "foaie de parcurs"..toate-s vechi si noi is toate

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot anonim
    Un ministru de import,o clică de neaveniţi căţăraţi în funcţii înalte, nu pe baze de competenţe,ci pe baza numărului de voturi aduse în partid, care nu ştiu de la ce capăt se ţine creta, au impresia că au inventat învăţământul.
    Aceşti epigoni ai educaţiei, prin măsurile luate nu fac altceva decât să-şi scoată la iveală nepriceperea şi naivitate.

    RăspundețiȘtergere