miercuri, 28 septembrie 2011

Efecte ale bacalaureatului "ratat"...Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut si-a deschis o "universitate"...

MISA îşi deschide şcoală în Bucureşti unde amatorii de studii nici nu au nevoie de diplomă de bac. Porţile spre integrare spirituală se vor deschide astazi, însă fără Gregorian Bivolaru.
Adepţii Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut au împânzit Capitala cu materiale promoţionale. Cursurile se vor ţine în cartierul bucureştean Pipera, într-o cladire roz, culoare pe care adepţii o consideră simbolul seducţiei şi al iubirii.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au aflat abia ieri de noua formă de învăţământ superior ezoteric. Ei susţin că şcoala MISA nu are niciun fel de autorizaţie sau acreditare, iar instituţia funcţionează în afara legii.
Asadar, cei de la MISA isi deschid universitate si, cu siguranta ca vor avea destui adepti.Si acest lucru se intampla pe fondul rezultatelor slabe de la bacalaureatul din acest an.
Eu unul cred ca, din pacate, multi dintre elevii "picati" la bacalaureat vor urma drumul MISA,posibil ca fara nici o sansa de a se "mai salva" ulterior.Iata cum, prin ricoseu, o masura care s-a dorit "dura", respectiv cea a unui bacalaureat exigent, loveste inca odata in cei care nu au promovat acest examen.De-a lungul timpului am cunoscut multe persoane care erau adepte MISA.Ca sa fiu sincer nu stiu pe nimeni care sa fi gasit o cale de intoarcere.Am avut colegi de facultate care chiar au avut probleme, am cunoscut profesori care au luat-o pe acest "drum".
Imi amintesc aici cazul unei profesoare de la un liceu de top din Bucuresti care, usor, usor a considerat ca MISA o reprezinta.A devenit instructor MISA si probabil ca de astazi va "preda" si la aceasta asa zisa universitate.Doar ca, din multe puncte de vedere, profesoara respectiva a devenit un alt om...
Tocmai de aceea as vrea sa atrag atentia unui fapt.Este foarte posibil ca multi dintre cei care nu au promovat bacalaureatul sa se inscrie la aceasta asa zisa universitate.Unii din frustrare, altii din deznadejde iar altii pentru a incepe "o noua viata".Nu trebuie omis faptul ca multi dintre profesorii din preuniversitar sunt adeptii lui Bivolaru si este foarte posibil ca tocmai acestia sa "profite" de absolventii fara bacalaureat si sa-i "directioneze" spre aceasta universitate MISA.
Si, odata ajunsi acolo, universul lor devine altul...Poate ca era normal ca statul sa se ocupe de consilierea celor care nu au promovat bacalaureatul.Sa organizeze meditatii intensive in liceele unde au terminat si sa aiba loc discutii cu la consilierul scolii.Faptul ca acesti absolventi fara bacalaureat sunt lasati in voia sortii nu prevesteste nimic bun.Nu trebuie uitat faptul ca numarul lor este de aproximativ 90 000...Si trebuie tinut cont si de faptul ca si alte "universitati" de genul MISA vor stii sa profite de impasul prin care trec acum acesti tineri...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu