sâmbătă, 9 iulie 2011

Are sau nu are Daniel Funeriu diploma de bacalaureat?

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se pare ca nu a reusit sa promoveze din prima incercare examenul de bacalaureat, pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg.
Desi recent Daniel Funeriu declarase ca a avut atunci cea mai mare nota de admitere si a obtinut note foarte mari la examenul de bacalaureat, in special la matematica si fizica, un document oficial al Ministerului Educatiei din Franta, prezentat de Antena 3, il contrazice pe oficialul roman.
Potrivit documentului, Daniel Funeriu a primit la bacalaureatul din Strasbourg calificativul "passe second groupe".
Calificativul obtinut de actualul ministru al Educatiei presupune ca nu a luat examenul din prima incercare, avand insa sansa la o a doua reexaminare.
Astfel, Daniel Funeriu a picat examenul scris in 1989, avand insa posibilitatea de a da o reexaminare suplimentara - verificare orala.
Ministrul Daniel Funeriu a vorbit cu un reporter al Antena 3, precizand ca a trecut cu brio de examenul de bacalaureat din 1989. Cu toate acestea, ministrul Educatiei nu a dorit sa intre in direct, subliniind ca nu vrea sa fie subiectul unui scandal mediatic.
Documentul cu antetul Ministerului Educatiei francez il contrazice si de aceasta data pe ministru, care invoca rezultatele bune pe care le-a obtinut la bacalaureat. Actul arata ca Daniel Funeriu a obtinut note cuprinse intre 8 si 10, in contextul in care sistemul de evaluare din Franta prevede note cuprinse intre 1 si 20.
"Mi-am luat Bac-ul din prima, nu am avut nicio problema, pentru universitatea pe care am urmat-o, trebuia sa fii printre primii la terminarea liceului", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru Realitatea.net.
Astazi la pranz Funeriu a convocat o conferinta de presa unde a acuzat postul Antena3 de fals in acte, doar ca Funeriu nu a precizat in mod clar daca la proba respectiva a promovat examenul din prima incercare.Mai mult decat atat, imediat ce si-a citit textul, Daniel Funeriu a iesit rapid pe "usa din dos" refuzand sa raspunda la intrebarile presei.
In tot acest scandal se pun cateva intrebari...
1.De ce ministrul Funeriu nu isi echivaleaza diploma de bacalaureat pe cate sustine ca si-a obtinut-o in Franta?
2.De ce actualul ministru nu a explicat in mod clar cum a decurs examenul din anul 1989?
In final as vrea sa spun si parerea mea legata de acest caz Funeriu.
In anul 1988 acesta a emigrat in Franta in clasa a 11-a de liceu, anul scolar 1988-1989 fiind in clasa a 12-a in Franta.Pe undeva este normal ca un tanar ajuns de asa putin timp in Franta sa aiba dificultati in a sustine examenul de bacalaureat in limba franceza.Este relativ greu ca intr-un singur an de zile sa recuperezi o limba straina si sa poti sustiune probele de examen.Daca explica lucrurile la modul acesta, Daniel Funeriu ar fi fost poate inteles.Doar ca actualul ministru a ales sa asunda adevarul si sa amane echivalarea diplomei de bacalaureat crezand ca acest lucru poate fi facut la infinit.Iata ca acum acest lucru nu mai este posibil.In urma scandalului de la Antena3 adevarul va iesi la iveala...Ceea ce este foarte bine pentru opinia publica din Romania...Chiar asa...Ce se va intampla daca se va dovedi ca Daniel Funeriu a avut probleme la examenul de bacalaureat? Cum ar fi ca acesta sa nu aiba aceasta diploma de studii?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si oare cum sa intre la facultate daca nu avea bacul luat ? Cred ca este o intrebare de bun-simt. Si in Franta sunt aceleasi reguli ca si in Romania, pentru ca Romania s-a inspirat de la francezi in privinta asta.

    Si de ce, ma rog, sa-si echivaleze diploma in Romania daca nu-i trebuie aici ? Este o conditie necesara sa fii numit in functia de ministru ?

    RăspundețiȘtergere
  3. E DESTEPT FOC.PAI NU EL E CEL CU PIXELU ALBASTRU.EL NU STIE LIMBA ROMANA SI LUA BACUL IN FRANTA..SAU A FOST BLONDA SI IA SOPTIT.ASTA E ALTCEVA

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe urmele lui Funeriu la Strasbourg. O investigaţie realizată de Liliana Mihai, medic român în Franţa, fost jurnalist constănţean.

    http://lilianamihai.blogspot.fr/2012/08/pe-urmele-lui-funeriu-la-strasbourg.html

    RăspundețiȘtergere