joi, 7 iulie 2011

Despre Emil Boc, omul care crede ca el ar fi luat bacalaureatul...

Premierul Emil Boc a declarat că el crede că ar fi reuşit să promoveze examenul de bacalaureat din acest an, evitând să răspundă la alte întrebări pe această temă.
"Eu cred că aş fi reuşit", a spus Boc, fără alte detalii, întrebat de jurnalişti dacă crede că el ar fi promovat examenul de bacalaureat în acest an.
Eu unul nu cred ca ar fi reusit aceasta performanta, Emil Boc este corigent la tot ce a incercat sa faca in calitate de prim-ministru.
Nu stiu daca va amintiti dar tocmai profesorul de drept constitutional Emil Boc a avut cele mai multe legi respinse de catre Curtea Constitutionala pentru ca nu respectau Constitutia Romaniei.
Privind acest nefericit om ajuns in functia de prim-ministru nu poti sa nu te intrebi care sunt limitele umane ale slugarniciei. Domnul ce raspunde disciplinat "da" la toate elucubratiile prezidentiale ar trebui sa aiba macar un ultim resort interior care sa se actioneze in fata tartorului de la Cotroceni, o minima barbatie politica.
Nimic nu se intampla insa sub fruntea bombata si mai tot timpul transpirata a premierului. Aerul de copil imbatranit, care vorbeste repezit pentru a spune tot dintr-o suflare, arata temperamentul acestui ambitios fara ambitii. Nicio idee nu-l deranjeaza suficient de mult inainte de a fi inecata intr-un ocean de vorbe goale.
Replica palida a lui Basescu pe care incerca de multa vreme sa-l copieze, acest copil de mingi repeta cateva cuvinte plasate in enunturi mai mult sau mai putin complicate.
Pe de alta parte, domnul Boc are o mare problema auditiva. El nu asculta in sensul ca nu poate purta un dialog. Doar turuie ca la serbare o poezioara in care se amesteca interesul tarii, raspunderea politica, nesimtirea (intotdeauna a taberei adverse), mostenirea grea a anilor de crestere economica si prosperitate.
Desfigurat la propriu de un orgoliu prostesc, acest om se arunca singur in lada de gunoi a istoriei. Disciplinat, modest si cu acelasi zambet incremenit pe chipul ce mimeaza puterea, isi va trage senin capacul convins ca tot ceea ce a facut a fost bine. Ar trebui sa ne fie frica de acest om al solutiilor unice la fel ca de tatucul sever de la Cotroceni, omul declarat al unei singure carti si nu una de citit: asul din maneca.
Emil Boc arata astazi mai rau ca niciodata. Un biet robot cu bateriile descarcate. Mai poate doar sa repete automat cateva baliverne inainte ca stapanul sau sa se indure si sa-l scoata definitiv din priza sau, mai simplu, sa-l scurtcircuiteze, gest din arsenalul parvenirii prezidentiale. Pana atunci butoanele pe care le apasa, cu mana sigura a aceluiasi stapan, pot provoca oricand o catastrofa...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu