vineri, 29 iulie 2011

Se anunta un examen dur pentru ocuparea posturilor de suplinitori...

Ministrul Învățământului, Daniel Funeriu, a anunțat, ieri, la emisiunea XPress, că procedurile privind examenul pentru ocuparea posturilor de suplinitori au fost modificate, iar examenul va respecta standardele stabilite la examenul de titularizare, astfel încât acest examen perceput până acum ca o simplă formalitate să nu mai permită accesul în clase al profesorilor nepregătiți.
"Este important ca pe 12 septembrie să avem la clasă profesori care sunt corect pregătiți. Este important ca posturile la suplinire, care se vor lua la începutul lunii august, să nu fie ocupate de oameni cu note sub 5. De aceea am modificat procedura de atribuire a acestor locuri la suplinire astfel încât doar cadrele didactice cu note acceptabile să poată să intre la clasă. Se va da concursul pentru suplinire în luna august, și tradițional acest concurs se dădea probe orale, probe care erau oarecum mai lejere decât cele de la examenul de titularizare. Ne-am asigurat ca în luna august examenul pentru suplinire se va da exact în aceleași condiții de rigurozitate și aceleași condiții de exigență ca cele din iulie ",a explicat ministrul.
Efectele pe care le va avea asupra calității sistemului educațional din România o politică susținută de respectare a rigurozității la examenele de titularizare și cele pentru profesorii suplinitori va fi o calitate sporită a actului de educație a precizat ministrul. "Dorința de calitate la clasă se va materializa prin corectitudinea examenelor de suplinire", a spus el.
"Nu mă aștept ca profesori care au luat media 2 la titularizare să obțină o medie mare", a subliniat Funeriu.
Ministrul a afirmat că nu vor exista cazuri în care posturi de profesori să nu fie ocupate în urma exigențelor sporite la examene. "Nu vor exista cazuri în care să avem clase neacoperite cu cadre didactice", a subliniat Funeriu.
Asadar, examenul de suplinire se anunta a fi unul drastic.Ce vor face concurentii?
Cum vor fi ocupate orele ramase in cazul in care posturile nu se ocupa dupa acest examen? Peste o saptamana vom stii mai multe despre toate acestea.
Intrebarea pe care si-o pun cei care vor sustine acest examen este cat se poate de simpla..."Se merita tot acest stres pentru o catedra ocupata temporar si pentru un salariu de mizerie?"...Raspunsul il vom afla joia viitoare...
Pana atunci, mult succes tuturor celor care vor participa la acest examen...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu