duminică, 3 iulie 2011

"Hotul neprins e negustor cinstit"...Promovabilitate de 100% la Colegiul Spiru Haret din Bucuresti...

Rezultate foarte slabe obţinute şi de către elevii bucureşteni. Datele preliminare centralizate de Inspectoratul Şcolar din Bucureşti indică faptul că promobvabilitatea examenului de bacalaureat se situează între 42-45%, situaţia definitivă urmând a fi stabilită în următoarele ore.
Cele mai bune rezultate au fost înregistrate în Sectorul 1 şi Sectorul 4, unde promovabilitatea este de 49%. Elevii din Sectorul 2 al Capitalei au avut succes la bac în proporţie de 48%. Mai puţin norocoşi au fost elevii din sectoarele 5 şi 6, unde promovabilitatea este de 40%, respectiv 39%.
Potrivit rezultatelor parţiale, situaţia stă în felul următor: la Colegiul Tehnic PTTR din Bucureşti au luat bacalaureatul 7% dintre elevi, la Liceul Gh. Asachi, procentul de promovabilitate a fost de 1%, în timp ce doar 3 candidaţi au reuşit să ia examenul la Colegiul D. Leonida.
Acesta este partea "goala a paharului".Exista insa si o "parte plina a paharului" in Bucuresti respectiv la Colegiul National Spiru Haret acolo unde promovabilitatea la acest examen a fost de 100%.
In sălile de examen de la Spiru Haret nu au existat camere de supraveghere şi poate ca tocmai de aceea procentul de promovabilitate a fost maxim.
Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti a recunoscut, la Realitatea TV, că numai pe holurile liceului au fost instalate camere.
El a declarat că se vor verifica prin sondaj lucrările elevilor pentru a stabili dacă a fost sau nu vorba despre o fraudă.
"Nu au fost instalate camere de supravegehre în toate sălile. Au fost câteva unităţi din Bucureşti care nu au avut instalate camerele. (...) Acum ce vreţi să vă spun, că s-a fraudat sau nu? Dacă descoperim, atunci vor fi luate măsurile necesare", spune Cristian Alexandrescu.
Asadar, acolo unde nu au fost camere video rezultatele au fost foarte bune.Poate ca acolo elevii nu au fost stresati suplimentar de prezenta camerelor video sau poate ca supravegherea a fost mai lejera.Cert este insa faptul ca acest bacalaureat nu a functionat cu aceleasi reguli pentru toti elevii.Iar acest lucru nu este corect din punct de vedere moral.Un elev "picat" in judetul Arges poate sa creada acum ca daca ar fi sustinut probele la Colegiul Spiru Haret din Bucuresti ar fi promovat examenul de bacalaureat.Din rezultatele pe care le-am vazut pana acum la toate colegiile nationale au existat si elevi respinsi.Doar acolo unde nu au existat camere video rezultatul a fost de 100 % elevi promovati...
In concluzie, ministerul da vina pe elevi pentru aceste rezultate in timp ce elevii spun ca ministerul poarta vina acestui bacalaureat dezastruos.
Am vazut la televizor parerea unui telespectator, tatal unui elev "picat" la acest examen.Acesta spunea ca "Boc si-a batut joc de parinti iar Daniel Funeriu si-a batut joc de copiii acestora".
Pe mine ma "distreaza" faptul ca, desi nu au avut rezultate formidabile la examenul de bacalaureat, fruntasii PDL au inceput sa dea lectii despre educatie...Va mai amintiti proverbul?..."Hotul neprins e negustor cinstit"...
As vrea sa-i vad si reactia lui Traian Basescu referitor la acest examen de bacalaureat.Sper ca nu ati uitat declaratia acestuia...
"Şi acum când văd un profesor cred că o să-mi pună un patru!", asta spunea preşedintele Traian Băsescu la deschiderea anului şcolar de la Liceul A.D. Xenopol în anul 2005...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Esti praf. Au fost camere, si au mers. Si au fost in salile de clasa, nu pe holuri cum ai spus tu. Foarte putine sali de camera nu aveau, ce-i drept. Dar extrem de putine. Si nu e promovabilitate suta la suta, vorbesti prostii si la faza asta. Mai mult de jumatate din clasa mea au avut note de 3 si 4 la matematica si respectiv limba romana-scris. Iar dintr-o sala de 80 de persoane, doar 45 au luat, ca m-am uitat pe liste. O fi procentajul mai mare, dar in nici un caz de suta la suta. Am fost acolo/

    RăspundețiȘtergere