miercuri, 27 iulie 2011

Ministerul Educatiei a validat cele 67 de metodologii de aplicare a Legii educaţiei naţionale...

După ce au fost supuse dezbaterii publice, Ministerul Educaţiei a validat cele 67 de metodologii de aplicare a Legii educaţiei naţionale, ceea ce înseamnă că au “undă verde”, iar aplicarea lor de la data de 1 septembrie va însemna “schimbarea la faţă a întregului sistem de învăţământ”, a declarat la Suceava secretarul de stat în MECT, Oana Badea, prezentă, saptamana trecuta, la reuniunea cu inspectorii generali din ţară.
In perioada 4-15 iulie, la sediul Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, au avut loc intalniri de lucru cu reprezentanti ai federatiilor sindicale pentru definitivarea celor 67 de metodologii de aplicare a noii Legi a Educatiei.
Singura problema este ca forma finala a acestor metodologii nu a fost inca publicata pe site-ul ministerului.Cu siguranta ca metodologiile de acum nu difera cu mult de cele supuse dezbaterii publice acum mai bine de o luna de zile, doar ca ar fi corect sa stim si noi care sunt documentele oficiale pe baza carora va fi aplicata Legea Educatiei.
O alta problema care nu este inca clarificata o reprezinta planurile cadru pentru anul scolar care urmeaza sa inceapa.Se stie faptul ca pe baza acestor planuri cadru se fac incadrarile profesorilor, doar ca, prin noua Lege a Educatiei, numarul de ore pe saptamana pentru fiecare clasa de elevi s-a redus.Cu consecintele de rigoare...
Si ar mai fi ceva de spus aici.Pe data de 4 august are loc concursul pentru posturile care vor fi ocupate cu suplinire.Dar, repet ce am spus mai sus...Fara noul plan cadru exista riscul ca un profesor suplinitor care va promova concursul si va fi repartizat pe un post sa constate in luna septembrie ca acel post nu mai exista.
Facem pariu ca anul scolar care urmeaza va fi cel mai "haotic" dintre toti anii care au trecut de la Revolutie si pana acum?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu