miercuri, 13 iulie 2011

Traian Basescu "nu uita si nu iarta"...Ministrul Mediului este urmarit de catre DNA...

Procurorii DNA fac o percheziţie, miercuri dimineaţă, într-un imobil situat pe Calea Victoriei care ar aparţine unei rude a ministrului Laszlo Borbely, în dosarul în care se fac cercetări privind un presupus trafic de influenţă privind atribuirea unor contracte de lucrări ale ANAR către o firmă din Negreşti Oaş.
Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrări de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, în schimbul influenţei sale în atribuirea unor contracte de lucrări ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" către o firmă din Negreşti Oaş.
Această firmă, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, în schimbul unor lucrări la un apartament, Lescaci Com SRL a primit în ultimii patru ani 37 de lucrări publice, 34 dintre ele de la "Apele Române", în valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 în timpul mandatului demnitarului.

Asadar, se dovedeste inca odata faptul ca Traian Basescu "nu uita si nu iarta".
Acum cateva saptamani cei de la UDMR l-au infruntat deschis pe presedinte in problema reimpartirii teritoriale iar acum au inceput sa simta efectele.
Atunci a parut ca cei de la UDMR si-au impus punctul de vedere, doar ca Traian Basescu "recupereaza" si "le arata pisica" celor care l-au infruntat.
Daca va amintiti o situatie similara a fost in cazul Mironescu atunci cand se zvonea ca senatorul PDL Mircea Banias va trece in randurile opozitiei.
Eu unul sunt sigur ca fiecare ministru luat in parte a beneficiat de avantaje de genul ministrului UDMR-ist.Doar ca in cazul lor nu se doreste inca nici o ancheta atata timp cat "nu misca in front".
Eu cred ca Traian Basescu si PDL-ul au adus in Romania nu doar aceasta situatie economica dezastruoasa ci si dictatura.Nu imi amintesc ca in timpul presedintilor Iliescu sau Constantinescu sa fi existat lipsa de democratie care este acum.Ca o recunoaste sau nu, Traian Basescu este tipul de dictator care "nu uita si nu iarta" iar acest lucru este daunator pentru un stat care se vrea democratic.Pentru ca daca astazi este "cautat" d-ul Borbely, maine poate fi gasita vinovata orice alta persoana care se opune lui Traian Basescu.
As vrea sa fiu bine inteles...daca un ministru este corupt el chiar trebuie sa plateasca pentru asta.Doar ca trebuie sa o faca imediat ce a gresit, nu sa fie tinut "la cutiuta" si doar cand apar probleme in coalitie sa fie acuzat.Acest mod de a "face dreptate" nu este altceva decat un santaj politic.
Ma intreb acum cum vor reactiona cei de la UDMR.Vor avea ei curajul sa se "scuture" de aceste amenintari si sa treaca in "barca" opozitiei cu care sa formeze noua majoritate? Sau vor "pleca capul" si vor accepta nu doar regionalizarea Romaniei ci si toate celelalte "ineptii" dorite de catre seful statului?
Si daca tot se discuta aici despre coruptie, de ce oare nu este luat la intrebari si Emil Boc pentru ca si-a plimbat nepotul cu elicopterul SRI-ului?
Raspunsul este cat se poate de simplu...Pentru ca Emil Boc este umil, supus si nu ii iese din cuvant lui Traian Basescu...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu