sâmbătă, 30 iulie 2011

"Cine vrea, poate folosi o altă rută", a spus Emil Boc...

Tronsonul A2 Murfatlar-Constanţa şi varianta de ocolire a oraşului au fost deschise incepand de ieri traficului. Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au fost primii care au testat noul transon al Autostrăzii Soarelui.
Pe o distanţă de 14,570 kilometri, şoferii pot folosi doar o singură bandă a fiecărui sens.
Raspunzand unei intrebari a unui ziarist ce se referea la un posibil accident de circulatie, Emil Boc a avut urmatoarea replica... "Cine vrea, poate folosi o altă rută".
Ceea ce nu stie Emil Boc este faptul ca de mai mult de un an de zile romanii folosesc "o alta ruta" decat cea a celor de la putere.Si cand spun lucrul acesta nu ma refer nici la intoarcerea cu elicopterul a lui Traian Basescu de pe Valea Prahovei, cu ocazia sarbatorilor de iarna, in timp ce toti ceilalti turisti se aglomerau in trafic si nici la zborul cu elicopterul SRI-ului intre Brasov si Bucuresti al fetei si al nepotului premierului.
Nu ma refer nici macar la "rutele" diferite alese pentru concediile de odihna ale fruntasilor PDL si ale romanilor de rand.Pentru ca daca cu cativa ani in urma toti romanii isi permiteau un concediu in strainatate acum doar cei de la putere mai beneficiaza de aceste privilegii.
Si poate ca toate acestea au fost spuse foarte bine zilele trecute de catre Andrei Plesu, fost consilier prezidential, atunci cand a declarat: "pragmatismul notoriu al presedintelui l-a facut sa simta rapid ca da foarte bine sa fie inconjurat de intelectuali", insa acesta "nu are niciun fel de respect si de simpatie umana pentru oamenii de carte".
Asadar, de ceva vreme, romanii folosesc o alta "ruta" decat cei care ii guverneaza.
Se stie insa faptul ca orice "ruta", oricat de lunga ar fi ea, are si un punct "terminus"...Uneori este posibil ca dupa acel punct "terminus" sa urmeze prapastia...Sau puscaria, pentru cei care timp de patru ani de zile nu au avut o alta grija decat propriile beneficii...Probabil ca acum cei de la putere rad de suferintele romanilor...Doar ca ei ar trebui sa nu uite ca "cine rade la urma va rade mai bine...".

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu