miercuri, 20 iulie 2011

Punctul de vedere al sindicatelor cu privire la examenul de titularizare...

"Subfinanţarea sistemului de învăţământ, salariile din care nu se poate trăi şi lipsa modernizării unităţilor de învăţământ sunt principalele motive care transformă acest sistem într-o "paria" pentru oamenii valoroşi. Rezultatele concursului naţional de titularizare ne demonstrează faptul că spre acest domeniu nu se mai îndreaptă oamenii bine pregătiţi profesional, întrucât nu sunt motivaţi să facă acest lucru. Grila de salarizare care porneşte de la 660 de lei, echivalentul unui salariu pe care îl primeşte muncitorul necalificat, este principalul motiv care ţine departe de sistemul de învăţământ candidaţii competitivi. Statisticile Ministerului Educaţiei arată că numărul tinerilor care se îndreaptă către o carieră profesională a scăzut de la un an la altul. (Dacă în anul 2008, din numărul total al candidaţilor, aproximativ 10.000 erau absolvenţi de studii superioare ai acelui an, în anul 2011 numărul lor s-a redus la jumătate). Şi în acest caz, motivul este acelaşi: nu poţi face performanţă într-un sistem care nu îşi respectă salariaţii", spune preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Sindicaliştii fac apel către Ministerul Educaţiei şi Guvernul României ca, în baza rezultatelor concursului naţional de titularizare, "să ia toate măsurile necesare astfel încât sistemul de învăţământ să devină unul atractiv pentru oamenii de calitate". În caz contrar, avertizează cei de la FSLI, pregătirea generaţiilor viitoare de elevi va fi pusă sub semnul întrebării.

In concluzie, totul pleaca de la bani.Atata timp cat salariile oferite profesorilor sunt unele de mizerie si calitatea sistemului educational va avea de suferit.
Chiar nu se poate face educatie cu bani putini, chiar nu se face educatie fara salarii decente.Domnilor guvernanti...dati-le profesorilor salariile pe care acestia le merita pentru a salva educatia copiilor din Romania...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu