luni, 4 iulie 2011

Ministrul Educatiei invita opozitia la dialog...De ce nu a facut-o inainte de examenul de bacalaureat?

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îi invită pe preşedinţii partidelor de opoziţie la o discuţie serioasă despre viitorul educaţiei din România, pe baza Legii educaţiei, după ce a fost anunţată promovabilitatea de 44,47 la sută la bacalaureat, înainte de contestaţii.
"Miza, astăzi, doamnelor şi domnilor, este România. Acestă miză este mai mare decât ar putea fi interesele vreunui partid şi de aceea invit preşedinţii partidelor de opoziţie la o discuţie serioasă despre viitorul educaţiei din România", a declarat, ministrul Educaţiei, în prima declaraţie de presă făcută după anunţarea rezultatelor la examenul de bacalaureat înaintea contestaţiilor.
Presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca Andrei Marga si Ecaterina Andronescu sunt pregatiti în orice moment sa discute despre Educatie, el exprimându-si îndoiala ca ministrul Daniel Funeriu se poate ridica la nivelul acestora.

Referitor la aceasta invitatie, presedintele PSD-ului, Victor Ponta a spus ca "domnul Marga, doamna Andronescu sunt pregatiti sa vorbeasca despre Educatie, daca poate si domnul Funeriu, pentru ca am vazut ca dânsul fuge si de parinti si de toata lumea. Citeste niste hârtii scrise de cineva mai pregatit decât el. Noi avem specialistii nostri, e o problema de nivel al discutiei, sper sa reuseasca domnul Funeriu".

Întrebat daca va merge la discutii cu Funeriu, Ponta a precizat ca ministrul Educatiei nu este seful statului si ca pe aceasta tema vor discuta specialistii USL.

"Ce înseamna ca vom merge? Domnul Funeriu ne cheama la consultari? E presedintele tarii domnul Funeriu, sau cum? Ne cheama la Cotroceni sau unde ne cheama? Domnul Marga, doamna Andronescu sunt pregatiti oricând, nu prea au un partener de discutii care sa înteleaga ce înseamna Educatia. Dar poate ca domnul Funeriu va veni cu doamna Badea, stiu ca dânsa a fost învatatoare la o scoala si acolo probabil a învatat cum se face educatia în România".
El a aratat ca a-i pune pe Marga si Andronescu la aceeasi masa cu Funeriu si Anastase este "jignitor pentru ideea de scoala".

"Ai tăiat totul din Educaţe, ţi-ai bătut joc de profesori, ai închis şcoli, ai făcut tot ce se putea mai rău şi acum te miri că nu ai rezultate bune. Nu poţi să te răzbuni pe jumătate din copiii, din tinerii care participă la un examen doar ca să arăţi tu că a avut dreptate Traian Băsescu când a zis că şcoala scoate tâmpiţi. Mie mi se pare absurd modul ăsta de a pune problema, n-o să rezolvăm nimic bun în acest fel", a spus Ponta.

Chiar asa...daca toate aceste masuri de supraveghere stricta a examenul de bacalaureat au fost luate doar pentru a-l satisface pe Traian Basescu, cel care a spus nu de mult ca "scoala scoate tampiti" ?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu