sâmbătă, 2 iulie 2011

Bacalaureatul la final...

Numărul candidaţilor prinşi cu fiţuici, telefoane mobile sau alte mijloace de fraudare a examenelor a fost de două ori mai mare în acest an faţă de sesiunea din vara lui 2010. Astfel, 661 de elevi din toată ţara au ratat examenul de Bacalaureat pentru următoarele două sesiuni.
În Bucureşti, 41 de elevi din cei aproximativ 22.000 care au susţinut examenele au fost eliminati.
Toţi cei eliminaţi de la Bacalaureat nu vor mai putea susţine examenele decât în toamna anului 2012.
Primele rezultate ale Bacalaureatului vor fi afişate mâine, 3 iulie, la avizierele centrelor de examen şi pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro. Candidaţii la examenul de maturitate vor putea depune contestaţiile la 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate la 8 iulie.
Ca o concluzie, "mult zgomot pentru nimic"...Din peste 200.000 de elevi inscrisi au fost eliminati 661, iar la Bucuresti din 22.000 de elevi inscrisi au fost eliminati 41.
Din punct de vedere procentual cei eliminati sunt foarte putini, ramane sa vedem rezultatele care vor fi afisate maine.Intrebarea care se pune este urmatoarea...Ce concluzie va trage ministrul Educatiei in cazul in care procentul celor care vor promova examenul anul acesta va fi superior procentului celor care l-au promovat in vara trecuta? Dar despre toate acestea ramane sa discutam dupa ce vedem rezultatele finale...
Pana atunci le doresc tuturor celor care au sustinut acest examen sa obtina cel putin media generala 6 cu promovarea tuturor probelor scrise.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Sunt convins ca rezultatele de anul acesta vor fi mult mai slabe decat cele de anul trecut. In unele licee chiar nu s-a mai copiat pe fata. In altele, nu s-a schimbat nimic.Sper sa se intample la fel si la anul, chiar daca nu va mai fi Funeriu in functia de ministru. Trebuie ca sistemul de invatamant preuniversitar romanesc sa se insanatoseasca. Desfasurarea in conditii corecte a examenului de bacalaureat poate sa fie un inceput.

    RăspundețiȘtergere