sâmbătă, 23 iulie 2011

PDL-ul incearca sa scoata bani pentru partid obligand elevii sa isi cumpere uniforme scolare...

Deputatul PDL Cezar Preda s-a arătat "ferm convins" că uniformele şcolare vor fi reintroduse din toamnă. Proiectul legislativ privind obligativitatea uniformelor şcolare, spune Preda, este o iniţiativă legislativă pe care viaţa şi realitatea o vor impune.
"Proiectele legislative privind obligativitatea uniformelor şcolare, interzicerea accesului minorilor în localurile publice după ora 21:00, precum şi descentralizarea programului Cornul şi laptele sunt iniţiative legislative pe care viaţa şi realitatea le vor impune", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul PDL Cezar Preda, care este "ferm convins" că uniformele şcolare vor fi reintroduse chiar din această toamnă.
Cele trei proiecte de lege au fost iniţiate de Cezar Preda, care spune că are sprijinul primului ministru în ceea ce priveşte reintroducerea obligativităţii uniformelor pentru elevi.
"Am văzut că primul ministru are aceeaşi abordare şi sunt ferm convins că în această toamnă se va introduce obligativitatea uniformelor şcolare", a spus Cezar Preda.

Haideti sa spunem lucrurilor pe nume...In majoritatea scolilor generale si a liceelor exista deja uniforme.Stim cu totii care sunt motivele...directorii au de castigat de pe urma acestor uniforme si "obliga" copiii sa le achizitioneze.Imi amintesc cum acum cativa ani, atunci cand fetita mea a intrat in clasa a V-a, eram obligati sa trimitem copiii la scoala cu un tricou si cu o vesta cu insemnele scolii.
Este cat se poate de evident faptul ca un singur tricou si o singura vesta nu erau suficiente, imi amintesc ca atunci am cumparat 5 tricouri si 3 veste ca sa am pentru fiecare zi din saptamana.Inmultiti aceste cifre cu numarul de copii din fiecare scoala si veti vedea ca vanzarile ating cifre foarte mari.Despre cine isi opreste comision din toate aceste vanzari nu are nici un sens sa discutam aici...
O sa ma intrebati ce se intampla daca parintele unui elev refuza sa isi cumpere aceste uniforme...Din spusele celor care conduc scoala respectiva elevul va avea nota scazuta la purtare in cazul in care nu vine la scoala imbracat in uniforma.
Mai exista si situatia colegiilor nationale, acolo unde in traditia liceului exista o uniforma specifica.Eu cred ca acolo problema se pune intr-un alt mod pentru ca elevii colegiilor respective chiar poarta cu mandrie acea uniforma.
In concluzie, se dovedeste inca odata faptul ca cei de la PDL habar nu au ce se intampla in scolile din Romania...Ei si-au imaginat ca dupa ce au "stors" banii de autostrazi vor putea sa faca bani pentru partid prin firmele care aduc uniforme in scoli.Pot sa pun pariu ca aceasta "afacere" nu le iese decat daca o numesc pe Elena Udrea ministru al Educatiei...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu