miercuri, 13 octombrie 2010

Blaga, pionul otravit?

Vasile Blaga: "PNL şi PDL ar trebui să găsească unele căi pentru un dezgheţ în comunicare".
El a răspuns astfel unei întrebări legate de afirmaţiile lui Valeriu Stoica privind necesitatea ca cele două formaţiuni să refacă dreapta.
"Ambele partide (PNL şi PDL) ar trebui să găsească căi pentru un dezgheţ de comunicare", a spus Blaga la B1Tv.
Blaga a menţionat că în ambele partide există resentimente, inclusiv la PDL, partid care a fost scos de Florii de la Guvernare de către PDL.
El a subliniat că PNL nu poate coopera într-un guvern cu PSD, pentru că electoratul liberal ar sancţiona faptul că formaţiunea ar susţine ceea ce propun social-democraţii. Potrivit lui Blaga, ce propune acum PSD este "ultracomunist", ceea ce este mai mult decât "populism".
Blaga a dorit să dea asigurări, inclusiv "parlamentarilor PDL", că Traian Băsescu nu se amestecă în conducerea PDL.Pe de altă parte, el a menţionat că a luat decizia de a demisiona de la conducerea MAI pe 26 septembrie, duminică, seara, după ce atât preşedintele cât şi premierul anunţaseră că renunţă la serviciile Poliţiei.Blaga a spus că în decizia sa a contat mai mult hotărârea şefului său direct, Emil Boc, decât cea a preşedintelui.
El a spus că încă de sâmbătă dimineaţă, pe 25 septembrie, şefii din MAE aveau demisiile scrise, inclusiv Fătuloiu. Blaga a menţionat însă că le-a explicat acestora că nu acela este drumul de urmat.
Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, recent, că este nevoie ca liderii PDL şi PNL să treacă de adversităţile personale şi să facă un pas înapoi, astfel încât cele două partide să refacă unitatea dreptei, arătând că Ion Iliescu a "devoalat" intenţia PSD de a o dezbina.

Sursa http://www.mediafax.ro/

În jocul de şah, în multe momente tensionate, adversarul apelează la un sacrificiu de pion. În astfel de cazuri, el are o poziţie dificilă şi încearcă să testeze atenţia adversarului prin aparente "cadouri". Cei mai slabi de înger se reped să îl accepte şi ajung, invariabil, să piardă partida. Mutarea poartă numele de "pionul otrăvit".Ei bine cam asa se intampla acum in politica cu domnul Blaga.El a fost "sacrificat" de baietii destepti din PDL atunci cand a demisionat din functia de ministru de interne tocmai pentru a capata o "fata umana" in eventualitatea unor negocieri cu partidele din opozitie.Este cat se poate de clar ca totul este doar o regie a celor de la PDL avand drept scop "cosmetizarea" unui partid aflat in cadere libera.A intra acum la guvernare cu PDL-ul este in mod cert sinucidere politica, veti vedea la alegerile urmatoarele cum partidele din actuala coalitie nu vor mai avea voturile necesare pentru a intra in parlament.Cred ca partidul tradatorilor, cel condus de Gabriel Oprea realizeaza faptul ca pe ei chiar nu ii va mai vota nimeni la alegerile viitoare si, ca sa fiu sincer eu as dori ca nici cei de la UDMR sa nu mai intre in parlament.Dar, sa revenim la Vasile Blaga si sa presupunem ca acesta va prelua sefia PDL-ului in locul mini-prim-ministrului Emil Boc.Poate ca se va dori ca prin aceasta schimbare sa se dea o alta credibilitate partidului respectiv.Doar ca, acest lucru nu este posibil atata timp cat presedintele partidului va ramane, de fapt Traian Basescu.A umbla "cu Blaga vopsit" chiar nu mai impresioneaza pe nimeni...Iar Vasile Blaga ar trebui sa inteleaga ce am inteles si noi toti...semnificatia proverbului romanesc care spune ca nu poti sa "umbli cu cioara vopsita si sa zici ca e papagal"...Asa ca, de data aceasta, papagalul este de la PDL...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu