miercuri, 20 octombrie 2010

Ignoranta sau prostie? PDL a votat astazi alaturi de opozitie...

Potrivit unor surse citate de MEDIAFAX, premierul Emil Boc a purtat o serie de discuţii cu miniştrii Cabinetului său, miercuri, despre situaţia creată la Camera Deputaţilor, prin adoptarea legilor de instituire a TVA de 5% la alimente şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei, atrăgându-le atenţia că a fost "o greşeală pe linie" şi că trebuie aşteptată decizia preşedintelui Băsescu.
"Situaţia din Camera Deputaţilor a fost discutată de premier cu miniştrii, iar premierul le-a spus că a fost comisă o greşeală pe linie. Nu au fost analizate soluţii, precizându-se că, deocamdată, se aşteaptă decizia preşedintelui", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la şedinţă.
Aşadar, la o zi după ce au votat în favoarea acestor măsuri, rând pe rând, actanţii s-au spălat pe mâini de "neştiinţa" lor. Şi, dacă unii şi-au recunoscut "vina", alţii au preferat să arate cu degetul spre liderii de grup care i-ar fi "îndrumat" greşit. Ba mai mult, unii au recunoscut, senini, că au aflat de la televizor ce au votat cu doar o zi înainte.
Şi totuşi, dacă votul dat în plen pentru scăderea TVA la alimentele de bază şi pemtru neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei a fost sau nu "o greşeală pe linie" rămâne de văzut. Decizia finală îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, legile urmând să fie trimise spre promulgare.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL, prin care TVA scade de la 24% la 5%, pentru alimentele de bază. Astfel, pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul vor avea TVA de 5%. Şi tot marţi, plenul a decis ca pensiile mai mici de 2.000 de lei să nu fie impozitate.
Ca sa fiu sincer ii credeam pe PDL-isti doar "hoti" acum se dovedeste ca sunt si naivi...
Cand sa ne miram si noi ca in sfarsit sunt de "partea poporului" cei de la PDL au inceput sa declare ca au votat din greseala asa.Eu unul atunci cand am citit prima oara stirea, imediat dupa vot, chiar nu stiam ce sa mai cred.Initial am spus ca cei de la PDL si-au dat seama ca motiunea va trece si ca daca tot trebuie sa plece de la putere este mai bine pentru imaginea lor sa o faca printr-o lege care "da bine la populatie".Doar ca, atunci cand au inceput sa faca declaratii de parere de rau am realizat ce s-a intamplat de fapt.Doar ca, vedeti si dumneavoastra ce chestiune interesanta...Tocmai atunci cand au votat si ei o singura lege in acest mandat in folosul
poporului au regretat ca au facut-o.Si asteapta acum ca Traian Basescu sa nu promulge aceasta lege...Intr-un fel acum presiunea este pe presedinte, pentru ca daca nu promulga legea va fi si mai mult urat de catre oameni.Imi imaginez supararea de acum a presedintelui, care va intra intr-un scandal intr-un mod cat se poate de original, prin votul celor din partidul sau.
Dar ar mai fi ceva de spus aici...Daca cei de la PDL care au dirijat acest vot au tradat partidul?
Raspunsul o sa-l aflam abia saptamana viitoare, la votarea motiunii de cenzura.
Si pentru ca au dat nastere situatiei de acum, este posibil ca atunci multi dintre senatorii si deputatii PDL-isti sa voteze pentru motiune iar apoi sa declare ca nu au stiut ce au votat...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu