joi, 21 octombrie 2010

Legea privind TVA-ul de 5% va determina iesirea UDMR-ului din actuala coalitie?

Deputatul UDMR Attila Korodi spune că deputaţii Uniunii au votat în cunoştinţă de cauză legea privind TVA şi neimpozitarea pensiilor sub 2000 RON, votul favorabil fiind dat la recomandarea specialiştilor UDMR din Comisia de buget-finanţe. "Mecanismul este următorul: la grup, există responsabili de temă iar la tema aceasta responsabili au fost cei doi colegi din comisia buget (Petru Lakatos şi Erdei Doloczki Istvan, n.r.), iar dacă semnalul către liderul de grup a fost pozitiv, atunci sigur că grupul urmăreşte decizia respectivă", a spus deputatul, la Realitatea TV. Întrebat dacă UDMR a ştiut clar ce votează, spre deosebire de PDL, care invocă o neînţelegere, Korodi a replicat: "Da, am votat în cunoştinţă de cauză. De ce? Pentru că dacă semnalul a fost că este acceptabil acest punct de vedere de către specialiştii din comisia respectivă, atunci, normal că am votat în această direcţie".
Prin aceasta declaratie cei de la UDMR se delimiteaza de PDL care spune ca a votat aceste legi din greseala.Va fi foarte interesanta pozitia celor de la UDMR in cazul in care presedintele nu va promulga legile respective.Este cat se poate de posibil ca tocmai din aceasta cauza cei de la UDMR sa iasa de la guvernarea alaturi de PDL si sa se alature guvernarii viitoare, PNL-PSD-PC.
Din declaratiile acestora din urma UDMR-ul este primit cu bratele deschise intr-o eventuala guvernare viitoare.Asa cum am mai spus, parerea mea este ca aceasta lege nu s-a votat din greseala in forma actuala.A fost de fapt picatura care a umplut paharul.De aceea afirm din nou faptul ca presedintele Basescu are o misiune foarte ingrata...ori promulga legea si incalca acordurile cu FMI-ul, ori o retrimite inapoi in parlament si PDL-ul va deveni in scurt timp partid de opozitie.Dar ce opozitie poate sa faca un partid care este impopular? Nu stiu cine a facut aceste "jocuri" dar este clar ca prin votarea acestei legi s-a "ridicat mingea la fileu" actualei opozitii.Pentru ca, aceasta lege votata in Parlament seamana foarte mult cu aceea in care salariile profesorilor au fost "chipurile" majorate cu 50%...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu