vineri, 22 octombrie 2010

Presedintele Buratino...

Au trecut 60 de zile de când Cristina Anghel, învăţătoarea din Caracal, a intrat în greva foamei. Preşedintele Traian Băsescu, c solicitat să comenteze cazul, s-a limitat la a spune sec: "Nu ştiu."
În ciuda neştiinţei preşedintelui Băsescu, învăţătoarea este hotărâtă să-şi continue protestul, cu aceeaşi convingere ca la început, până la soluţionarea revendicarilor sale. Ea cere aplicarea legii care majorează salariile profesorilor cu 50%.
Cristina Anghel, profesoara din Caracal aflată în greva foamei de 60 de zile, a declarat la emisiunea „100 de minute” de la Antena 3 că îl crede pe Traian Băsescu că nu a ştiut de protestul ei, dar acum aşteaptă din partea preşedintelui să-şi facă datoria.
Doar ca eu unul chiar nu il cred pe presedinte.Acesta ne spunea acum ceva vreme ca el munceste 16 ore pe zi in timp ce un profesor preda mult mai putin timp.Lasand la o parte faptul ca o ora de predare nu inseamna o ora de "hahaiala"aici ar mai fi de spus ceva...Doamna respectiva este in greva foamei de doua luni de zile si cea mai mare parte a romanilor stiu lucrul acesta.Din cate cunosc eu presedintele are la Cotroceni consilieri care ii prezinta zilnic revista presei.
De aceea eu unul nu cred ca macar unul dintre acesti consilieri nu i-a prezentat presedintelui cazul doamnei invatatoare aflata in greva foamei.Daca ar fi asa ar insemna ca si Traian Basescu a ajuns un fel de Ceausescu, si cand spun acest lucru ma refer la faptul ca lui Ceausescu, de cele mai multe ori i se ascundea situatia reala din tara de catre cei aflati in imediata sa apropiere.
Doar ca acum sistemul de informare nu mai este cel de atunci si doar o simpla cautare pe net te informeaza despre ce se intampla in momentul respectiv in lumea intreaga.
Este practic imposibil ca Traian Basescu sa nu fi stiut de acest caz...doar ca nu recunoaste ca a preferat sa o lase pe Cristina Anghel sa faca peste 60 de zile greva foamei decat sa isi faca timp sa mearga sa discute cu ea.
In concluzie, presedintele a ajuns sa intruchipeze un personaj de poveste...pe Buratino al lui Alexei Tolstoi ...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Un dictator de rasa stie tot ce se intimpla in tara lui pentru ca altfel nu ar putea sa dicteze. Asta e un dictator si nesimtit pe deasupra. Adica minte cu nerusinarea unui sapator de gropi din cimitirul comunal. De aceea presidentia trebuie reformata din temelii. Cotroceniul nu poate gazdui ipocriti si nesititi la infinit.

    RăspundețiȘtergere