joi, 28 octombrie 2010

Motiune de cenzura pe Legea Educatiei...

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a anunţat că liberalii au început să strângă semnături pentru a depune o nouă moţiune de cenzură, după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei.Este vorba despre o lege care va influenta in bine sau in rau viitorul nostru si al copiilor nostri.De aceea este anormal ca tocmai aceasta lege sa fie asumata prin raspunderea guvernului si nu sa fie dezbatuta articol cu articol in parlament.Ieri seară, miniştrii Cabinetului Boc au dezbătut 1000 de amendamente la aceasta lege în numai cinci ore, adică 3 amendamente pe minut. Din acest punct de vedere este cat se poate de clar faptul ca aceasta lege a fost facuta "pe genunchi" si ca eficienta ei va fi nula.
Liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu a invocat decizia CCR în urma sesizării din 2009 în urma asumării răspunderii pe Legea educaţiei. "La data respectivă CCR a decis că această asumare este neconstituţională, întrucât nu respectă o serie de condiţii care trebuie întrunite la asumarea răspunderii Guvernului. printre altele urgenţa unei elaborări legislative în domeniu care să aibe aplicabilitate imediată. Această lege nu întruneşte acest criteriu, pentru că ar urma să fie aplicată din anul şcolar următor 2011-2012. Deci asumarea nu se justifică. Noi am dorit să intervenim la dezbaterile pe procedură pentru a cere scoaterea de pe ordinea de zi a asumării răspunderii, preşedintele de şedinţă a desconsiderat prioritatea grupurilor parlamentare să intervină pe procedură şi i-a dat cuvântul premieurlui, în afara oricărei proceduri prevăzute de regulament", a spus Tăriceanu.
La dezbaterile acestei legi opozitia s-a retras din parlament si este foarte posibil ca actula majoritate parlamentara sa nu intruneasca cvorumul pentru ca sedinta sa fie statutara.Doar ca daca este prezenta acolo Roberta Anastase, simbolul hotiei din Parlamentul Romaniei, acest lucru se va rezolva ca si la votarea Legii Pensiilor...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Poate că noua moţiune de cenzură va fi de natură să o determine pe doamna Cristiana Anghel să iasă din greva foamei.

    RăspundețiȘtergere