joi, 7 octombrie 2010

Efectele guvernarii Boc...Doi elevi au fost înjunghiaţi la Craiova...

Doi elevi au fost înjunghiaţi de un tânăr în faţa Liceului Arghezi din Craiova.
Incidentul s-a pretrecut în cartierul Rovine. Mai mulţi elevi de clasa a 11-a se îndreptau spre liceu. Ei au fost aşteptaţi de un grup, iar doi dintre elevi au fost înjunghiaţi. Unul dintre ei a fost înjunghiat în inimă şi a murit. Celălalt este în afara oricărui pericol.
Poliţiştii fac măsurători şi încearcă să afle cine sunt agresorii. Din spunele celor din grup se pare că este vorba de un fost elev care a fost exmatriculat din liceu.
Este foarte trist ce s-a intamplat la Craiova.Nu imi amintesc ca un incident de genul acesta sa fi avut loc in ultimii ani in Romania.
Cine poarta raspunderea pentru moartea acestui tanar? O sa imi raspundeti poate ca doar cel care l-a injunghiat.Doar ca nu este asa...Vinovata este si politia care raspunea de scoala respectiva, pentru ca trebuia sa fi anticipat acest conflict si sa fie prezenta pe strada.Dar ce sa le ceri in vremurile acestea unor politisti care au salariile micsorate si nici o motivatie?Cum credeti ca ar fi putut ei sa patruleze pe frigul care este acum afara? Eu cred ca vinovate sunt si vremurile pe care le traim acum...de saracie, de disperare si de lipsa de educatie.Pentru ca, daca unii dintre tinerii de astazi devin criminali o fac si datorita lipsei modelelor din societatea romaneasca.Ce sa inteleaga un tanar in formare care vede la televizor doar escapadele lui Irinel Columbeanu sau fotografiile goale ale fotbalistului Cristea? Cum sa faca diferenta dintre bine si rau o tanara careia ii este prezentata obsesiv la televizor o femeie de tipul Biancai Dragusanu? De multe ori se arunca vina pe scoala pentru lipsa educatiei unor tineri fara sa se tina cont de ce le ofera societatea.
Si ar mai fi ceva de spus aici...In ultimii doi ani de zile, prin guvernarea dezastruoasa de care au dat dovada, cei de la PDL au reusit sa le "rapeasca" tinerilor pana si speranta...Speranta ca pot sa traiasca intr-o tara decenta, speranta ca au viitorul in fata...Acum, toti acesti tineri se simt neprotejati si straini in propria lor tara.Si ajung sa comita fapte ca cea de la Craiova...
Sunt sigur ca pentru acest incident nimeni nu isi va asuma raspunderea...Ministrul de interne va ramane acolo sus, primul ministru va fi preocupat in continuare sa ne scada nivelul de trai, iar ministrul educatiei va spune ca nu este problema lui...Doar ca, elevul injunghiat, avea tot 11 clase de liceu, atatea cate ii sunt recunoscute si ministrului in Romania...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Sa va mai enumar eu niste efecte ale guvernarii Boc : inundatiile din Moldova, frigul venit prea devreme, gandacii de Colorado ce distrug culturile de cartofi, incalzirea globala, criza mondiala si ... asteroidul care va lovi Pamantul in 2136.

    RăspundețiȘtergere