luni, 11 octombrie 2010

Doua variante pentru Legea Educatiei?

"Considerăm că Legea educaţiei ar trebui adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului. Am întârziat foarte mult, am început noul an şcolar cu vechea Lege a educaţiei şi ar fi foarte bine ca toamna aceasta să avem o lege nouă pe baza căreia să pregătim următorul an şcolar", a declarat preşedintele UDMR, înainte de consultările de astazi de la Cotroceni.
La finalul acestor consultari , Emil Boc a anunţat noi discuţii între membrii coaliţiei de guvernare, in aceasta seara , de la 19.00. Potrivit premierului, urmează să se decidă modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în Guvern a priorităţilor legislative, printre care reexaminarea Legii pensiilor şi Legea educaţiei naţionale.
"Coaliţia se va întruni la ora 19.00, în această seară, şi va lua decizia cu privire modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în guvern a celor menţionate", a anunţat preşedintele PDL, premierul Emil Boc.
Potrivit primului-ministru, citat de Mediafax, printre temele discutate cu şeful statului s-au numărat reexaminarea legii pensiilor, legea educaţiei naţionale, legea salarizării unitare a personalului bugetar, probleme legate de legea accelerării proceselor judiciare, precum şi de absorbţia fondurilor europene şi privatizări.
"Din perspectiva priorităţilor legislative, punctul nostru de vedere a fost acela al urgentei adoptării actelor normative despre care am vorbit", a mai spus Emil Boc.
Din declaratiile celor de la guvernare rezulta faptul ca acestia doresc sa isi asume raspunderea pe Legea educatiei, in varianta care a fost adoptata de catre Camera Deputatilor.Se stie faptul ca acum este in lucru la Comisia de Invatamant de la Senat aceasta lege, doar ca, din cate se pare, varianta acestei comisii nu ii multumeste pe cei de la guvernare.Este cunoscut faptul ca la aceasta comisie de la Senat, opozitia are majoritatea.Din cate stiu eu, acum la Comisia de invatamant de la Senat a fost finalizata partea legata de Legea educatiei, urmand ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa se termine de dezbatut si partea legata de Statut.Cine doreste sa citeasca varianta de la Senat o poate face aici
In concluzie, se pare ca viitorul apropiat ne va aduce doua variante ale Legii Educatiei.O varianta asumata de catre guvern si o alta varianta propusa de catre Comisia de Invatamant de la Senat.Este de neinteles graba cu care cei de la UDMR forteaza guvernul pentru asumarea acestei legi in conditiile in care anul scolar a inceput si prevederile noii legi nu pot intra in vigoare decat incepand cu anul scolar viitor.Pare un nou motiv de scandal pe scena politica, dar si pare o "provocare" din partea celor de la UDMR pentru a iesi onorabil de la guvernare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere